24-årige Philip Billing var ikke en del af landstræner Kasper Hjulmands 26 EM-udvalgte.

Og over for B.T. slog den skuffede Bournemouth-spiller fast, at han nu genovervejer sin beslutning om at spille for Danmark.

Billing har mulighed for at stille op for Nigeria, hvor han har rødder på grund af sin nigerianske far.

Hos Dansk Boldspil-Union (DBU) vil man gerne i dialog med Billing omkring situationen.

Philip Billing har én A-landskamp på cv'et, da han spillede i venskabskampen mod Færøerne i efteråret 2020. Han har stadig mulighed for at skifte til Nigeria, hvis han ønsker det.
Philip Billing har én A-landskamp på cv'et, da han spillede i venskabskampen mod Færøerne i efteråret 2020. Han har stadig mulighed for at skifte til Nigeria, hvis han ønsker det. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»I forhold til Philip Billing har jeg ingen kommentarer, før vi selv har talt med ham. Vi vil gerne høre hans version, fremfor vi skal læse det eksempelvis gennem jer. Vi har rakt ud til ham, men vi har endnu ikke fået fat i ham,« siger DBUs fodbolddirektør, Peter Møller, til B.T.

I interviewet med B.T. kommenterede den vragede landsholdsspiller på sit forhold til DBU.

»Mit forhold til DBU har været lidt mærkeligt. Jeg spillede tre sæsoner i Premier League, og der fik jeg ikke nogen debut. Først nu, hvor jeg spiller i den næstbedste engelske række, får jeg min debut,« lød det fra Philip Billing, der tilføjede.

»Jeg har set så meget med DBU og landsholdet de seneste år, så jeg havde ikke forventet at komme med til EM, men jeg håbede da på det. Det er EM, og det er jo kæmpestort. Og så lige i Danmark. Det er en drengedrøm.«

Den del ønsker Peter Møller ikke at kommentere på, inden forbundet selv har snakket med Billing. Døren er dog åben for Billing i fremtiden.

»Kasper Hjulmand har tidligere udtaget ham og givet ham debut. Han var også udtaget i marts, hvor han desværre måtte melde afbud (på grund af en skade, red.). Der er kun én landstræner, og det er Kasper Hjulmand. Han har udtaget dem, han har vurderet som sportsligt bedst,« siger Møller og fortsætter:

»I sidste ende er det helt op til spillerne, hvor hjertet ligger. Vi har haft Billing med før på både A-landsholdet og U21-landsholdet, og vi vil gerne have ham med fremadrettet, men vi vil gerne tale med ham selv først,« lyder det.

Møller slår fast, at det er et personligt valg, hvem man vil repreæsentere.

»Helt generelt er det en meget personlig sag i forhold til nationalitet, hvad den enkelte spiller føler for det land, han har mulighed for at spille for. Helt generelt og uden at referere til Billing er dem, der har lyst til at spille på landsholdet, selvfølgelig velkomne, hvis de er gode nok og har lyst til det. Det er ikke noget påbud, det er et tilbud, hvis du har kvaliteterne og hjertet for at spille for Danmark. Det er en personlig sag, hvad folk selv vælger at repræsentere,« slår Møller fast.

Danmark spiller sin første kamp ved EM 12. juni mod Finland i Parken. Og du kan sevfølgelig følge med før, under og efter her på B.T.