En perle af et mål på direkte frispark og en spektakulær scoring med hælen ti minutter før tid. Nikolai Baden Frederiksen havde en dejlig dag forrige onsdag, da han blev matchvinder og sendte Vitesse videre i den hollandske pokalturnering.

Lørdag scorede han så igen to mål som prikken over i'et for den unge dansker, der kan se tilbage på sin første halvsæson i Vitesse med stor tilfredshed.

»Det har været en god start, og jeg er blevet taget rigtig godt imod,« fortæller den 21-årige odenseaner til B.T.

Særligt én holdkammerat, han har kendt siden barndommen, har hjulpet ham med at falde til. Ham vender vi tilbage til.

Nikolai Baden Frederiksen skiftede til den hollandske klub i sommer – købt til at bombe mål ind. Det kan måske lyde som et stort pres at have på sine skuldre, men ifølge fynboen har det gjort hans indtræden på holdet lettere.

»Jeg blev købt ind til et formål og til at være fast mand, så der var tillid fra træneren, allerede inden jeg skiftede. Det gjorde det nemmere for mig at falde ind på holdet,« fortæller han og vurderer, at han »indtil videre har klaret opgaven fint«.

»Klubben er god til ikke at lægge for stort et pres på os, men der er selvfølgelig pres fra fansene og byen. Der har også været et pres fra min egen side. Jeg vil præstere godt og bombe løs. Det vil man som angriber.«

Allerede i sin første kamp i den hollandske liga scorede Frederiksen, der også nettede mod Anderlecht i Conference League-kvalifikationen.

Nikolai Baden Frederiksen jubler over en af sine ti sæsonscoringer.
Nikolai Baden Frederiksen jubler over en af sine ti sæsonscoringer. Foto: Stephanie Lecocq
Vis mere

Det er dog den kampafgørende scoring mod Vitesses lokalrivaler NEC Nijmegen, der har haft størst betydning.

»Jeg kan ikke tage til Nijmegen nu. Det tør jeg nok heller ikke,« griner han og fortæller om byernes og klubbernes interne had.

»I Danmark kan en FCK-fan og en Brøndby-fan godt styre biksen sammen hos Joe & The Juice. Det kan en Nijmegen-fan og en Vitesse-fan ikke. Hernede er det hardcore had.«

I Arnhem – hvor Vitesse holder til – bliver Frederiksen genkendt på gaden, og han er da også blevet tilbudt gratis mad og drikke i byen efter sin scoring mod ærkerivalerne.

Netop Arnhem er en fin by, mener Nikolai Baden Frederiksen, der tidligere har spillet for storklubben Juventus. Arnhem minder dog mere om hjembyen Odense end den italienske storby Torino.

»Arnhem er ikke en storby, men her mangler ikke noget. Her er stille og roligt. Amsterdam ligger en halv time væk, og Danmark er også tæt på.«

En, der også er tæt på Nikolai Baden Frederiksen, er hans danske holdkammerat Jacob Rasmussen. De to har kendt hinanden siden barndommen.

»Jeg har kendt Jacob hele mit liv. Han hjalp mig meget med at falde til, fordi jeg kunne læne mig op ad ham. Vi har det sjovt sammen, spiser ude sammen og besøger hinanden,« siger Frederiksen om sin fynske holdkammerat, der er på en lejeaftale med klubben til sommer.

Nikolai Baden Frederiksen har også spillet for U21-landsholdet i år.
Nikolai Baden Frederiksen har også spillet for U21-landsholdet i år. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg kommer sgu nok til at savne ham, når han skal videre. Han er en god spiller, der vil og kan opnå rigtig meget i sin karriere.«

Deres venskab startede hjemme i Næsby Boldklub, hvor Frederiksens far var træner for Rasmussens årgang. Selvom førstnævnte er tre år yngre, fik han lov at træne med. Senere rykkede Frederiksen ned på sin egen årgang.

»Men vi har holdt kontakten, har mange fælles venner og har haft mange gode oplevelser sammen.«

Nikolai Baden Frederiksen er vokset op i Åløkkekvarteret tæt på Odense Stadion. Selvom hans far er OB-fan, var han selv fan af FCK, så det blev ikke til mange kampe på stadion for at se OB.

»Men jeg elsker og savner Odense, for min familie og mine kammerater er der,« siger Nikolai Baden Frederiksen, der er taget på velfortjent juleferie hos sine forældre.

»Jeg har brug for nogle dage, hvor alt ikke handler om fodbold. Det har været en god første halvsæson, men der er snart ikke flere kræfter tilbage.«

25 kampe på en halvsæson er næsten lige så mange, som den danske angriber nåede i hele sidste sæson for WSG Tirol i Østrig.

»Jeg skal vænne mig til at spille hver tredje dag. Fokus har ligget på de europæiske kampe, men alle kampe gælder, uanset om det er mod Tottenham i Conference League om torsdagen eller mod Willem II i ligaen om søndagen.«

Frederiksen og Vitesse indtager i skrivende stund femtepladsen i ligaen, men danskeren drømmer om at nå højere op. Og så drømmer han om en dag igen at spille for en storklub.

»Den hollandske liga er god, men det er også et godt springbræt til at komme videre. Det er målet her at få spilletid, selvtillid og på sigt prøve mig af i en større klub.«

Andre læser også