Lyt til artiklen

Der er dårlig stemning i storklubben Bayern München i disse dage.

Årsagen er en hed debat bag klubbens lukkede døre omkring Covid-19-vaccinationem, der tog fart torsdag ved et krisemøde mellem klubbens ledelse og fem uvaccinerede spillere.

I øjeblikket er Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric Maxim Choupo-Moting og Mickaël Cuisance alle i karantæne efter nærkontakt med en smittet. Og alle fem er ikke blevet vaccineret.

Især Kimmich har været i vælten, og Bayern har sat hårdt mod hårdt i forsøget på at få spillerne til at tage stikket. Det har blandt andet kostet Kimmich to ugers løn, mens han er i karantæne.

Nu skriver tyske Spox, at fronterne allerede blev trukket op i oktober i forbindelse med Champions League-kampen mod Benfica.

Ifølge mediet har klubben og holdets læge Roland Schmidt søgt dialog med de uvvacinerede spillere uden held. Attituden fra de uvaccinerede spillere skulle angiveligt have skabt vrede hos ledelsen. I forbindelse med opgøret, hvor træner Julian Nagelsmann var blevet smittet med corona inden, talte sportsdirektør Hasan Salihamidzic med store ord over for de uvaccinerede spillere.

Ifølge Bild skulle Salihamidzic have råbt: 'Jeg sagde, I skulle blive vaccineret!', hvilket gjorde spillerne fornærmet over, at de blev anklaget for at have smittet den vaccinerede Nagelsmann.

Siden har kløften mellem de to parter blot blevet større og større.

Men Bayern har ikke tænkt sig at give op. Ifølge Spox vil man have en vaccinationsrate på 100 procent blandt spillere og staben allerede i januar.