Der er ingen tvivl om, at de danske landsholdsspillere har et helt særligt forhold til Lars Høgh.

Den kræftramte fodboldlegende er blevet hyldet igen og igen af de danske drenge før og efter landskampe, men det er ikke kun hyldester, det er blevet til.

Siden Lars Høgh første gang blev ramt af kræft i bugspytkirtlen, har han nemlig fået enorm støtte fra sine to arbejdsgivere, DBU og Brøndby, ligesom også de danske landsholdsspillere har stået klar i kulissen, hvis der var det mindste problem.

Det kom ikke mindst til udtryk, da Danmarks anfører, Simon Kjær, sendte en helt speciel besked til målmandstræneren. Det fortæller Lars Høgh i sin nye selvbiografi 'Der er antal på alt'.

»Hvis der er et eller andet, man kan gøre i USA eller et andet sted, så betaler vi. Ligegyldigt om det koster tre eller fem millioner,« skrev AC Milan-spilleren og fortsatte:

»Du skal ikke tænke på noget som helst. Hvis der er noget, der kan gøre dig rask, så betaler vi.«

Ved den seneste landsholdssamling understregede landstræner Kasper Hjulmand da også, at Lars Høghs betydning for de danske drenge er enorm.

»Det er vildt, så meget han fylder. Jeg har kendt Lars gennem mange år – også fra FC Nordsjælland. Lars er ikke bare en målmandstræner, der træner målmændene – og så er det det. Han fylder noget på den gode måde rent menneskeligt for alle spillere,« lød det Kasper Hjulmand.

I den nyudgivne bog fortæller Lars Høgh også, hvordan han gennem hele forløbet har fået fuld opbakning og støtte fra en lang række personer i både Brøndby og DBU.

Støtten er kommet fra ledelse til spillere, og Lars Høgh nævner blandt andre bestyrelsesformanden i Brøndby, Jan Bech Andersen, som en af dem, der har stået ved hans side, hvis han havde brug for det mindste.

Lars Høgh fik konstateret kræft i bugspytkirtlen i 2018. I første omgang reagerede hans krop godt på kemoterapien, som ellers kun hjælper 20 procent af dem med denne kræftform.

Siden da har han dog fået flere tilbagefald, hvilket har gjort, at han skiftevis har været med og ikke med, når landsholdet har været samlet.