Simon Kjær, Yussuf Poulsen og Mohamed Daramy. Det var de tre danskere, som kunne komme på banen i Champions League onsdag aften.

Det var kun førstnævnte, som var blevet valgt til startopstillingen, da AC Milan gæstede Liverpool på Anfield i England. Og det blev et underholdende opgør.

Yussuf Poulsen blev skiftet ind i udekampen mod Manchester City, mens Mohamed Daramy ikke fik sin Champions League-debut for Ajax i denne omgang.

Herunder kan du læse B.T.s Champions League-dom, hvor der er fokus på danskerne:

AC Milan tabte med 3-2 til Liverpool, men det var bestemt ikke Simon Kjærs skyld. Danskeren leverede en meget fin indsats i Milans  bagkæde, hvor han konstant vandt sine dueller, mens han ligeledes læste hjemmeholdets kombinationer flere gange. Han fik faktisk også bolden i nettet, men det blev annulleret for offside. Tag bare det niveau med til næste landsholdssamling, Simon!

Mohamed Daramy var den eneste af danskerne, som ikke kom på banen onsdag aften. Og da Simon Kjær leverer en fin indsats på Anfield, mens Yussuf Poulsen bliver noteret for en assist i Manchester, så kan den danske nedtur ikke havne andre steder i aften. Nul stjerner er selvfølgelig hårdt, men det er svært at give mere uden spilletid.

Kasper Schmeichel er selvskrevet på landsholdet. Men der kommer et tidspunkt, hvor Leicester-stjernen skal erstattes i det nationale bur. Og her kan Kasper Hjulmand kigge mod Italien og AC Milan, når landstræneren skal finde aspiranter til at overtage målmandspladsen. 19-årige Andreas Jungdal var således på bænken for den italienske storklub onsdag aften, og det kunne være et tegn på, at udviklingen går den rigtige vej. Det er slet ikke sikkert, at han kan konkurrere med eksempelvis Oliver Christensen, men han er helt sikkert værd at holde øje med.

-----

Danmark møder Skotland på udebane senere på året i VM-kvalifikationen. Her vil hjemmeholdet have Liverpool-stjernen Andy Robertson på banen, hvis han holder sig skadefri. Det bliver vigtigt, at Kasper Hjulmands tropper har lige så godt styr på Premier League-spilleren, som tilfældet var i Parken for nogle uger siden. Robertson viste nemlig igen sine kvaliteter både offensivt og defensivt mod Milan, og hvis han bliver i alt for godt spillehumør med et fyldt skotsk stadion i ryggen, kan det give Danmark problemer.

Yussuf Poulsen er røget ud i kulden i RB Leipzig. Han har således ikke startet på banen endnu i denne sæson. Og det er selvfølgelig ikke optimalt, da landsholdet er bedst tjent med spillere, der får masser af spilletid. Lad os håbe, det bare er en periode – ellers kan det blive noget, som Kasper Hjulmand skal til at tænke over.