Stephanie Rice blev en levende legende i Australien, da hun vandt hele tre guldmedaljer ved OL i Kina i 2008.

Desværre måtte hun indstille den flotte karriere allerede i 2014 efter tre skulderoperationer. Og at skulle på pension i en alder af 24 år var ikke nemt.

Det afslørede den 33-årige australier i et opslag på Instagram i weekenden.

'Mange atleter fortæller om de udfordringer, de har efter et karrierestop – blandt andet med mental sundhed. Overgangen var meget svær for mig, og det er faktisk svært endnu,' skriver Stephanie Rice og fortsætter:

33-årige Stephanie Rice fra Australien.
33-årige Stephanie Rice fra Australien. Foto: CHRISTOPHE SIMON
Vis mere

'Jeg følte mig fortabt, deprimeret og irrelevant efter svømning. Jeg følte, at mit liv havde toppet i en alder af 24 år, og at fremtiden ville være langt mindre spændende og speciel.'

Opslaget på Instagram er fra weekenden. Over teksten har hun vedhæftet en video fra i sommer, hvor hun bliver rørt, mens hun sidder og ser OL fra Tokyo. Og det er der en grund til.

'At se OL vil nok altid være følelsesmæssigt hårdt for mig, fordi det bringer så mange stærke minder frem,' står der afsluttende i opslaget på det sociale medie.

Australieren tilføjer, at hun har overvundet den værste depression. Det har hun gjort ved at ændre sig som person, så hun nu er en anden, end hun var som atlet.

Det har væltet ind med opbakkende beskeder til Stephanie Rice i kommentarfeltet under opslaget.

'Tak, fordi du åbnede dig. Jeg sender dig god energi og kærlighed, så du kan fortsætte med at hjælpe os andre med mental sundhed,' er der eksempelvis en, der skriver.