Mads Mikkelsen har for første gang udtalt sig offentligt om sin kommende rolle i 'Fantastiske skabninger 3'.

Det sker en uges tid, efter at han af Warner Bros blev præsenteret som Johnny Depps afløser i rollen som Gellert Grindelwald.

»Det er super interessant og fedt. Men det kom også som et chok, efter hvad der skete. Det var super trist, og jeg ønsker dem begge to det bedste. Det er triste omstændigheder, og jeg håber, at de begge vil være tilbage i sadlen inden længe,« siger han til mediet EW og henviser til jobtilbuddet samt den verdensomtalte sag mellem eksparret Johnny Depp og Amber Heard.

Tilbuddet til Mads Mikkelsen opstod, da Johnny Depp tabte retssagen til The Sun, der havde bragt artikler om hans angiveligt voldelige forhold til Amber Heard.

Johnny Depp har hele vejen igennem retssagen påstået, at de voldelige beskyldninger var falske.

Men da nederlaget stod klart, så Warner Bros ingen anden udvej, end at han skulle trække sig.

Sidenhen har Depps massive fanskare forsøgt at få ham tilbage i rollen ved at underskrive protester. Først skrev flere hundrede tusinde under for at forsvare Depp, og senere skrev over halvanden million under på, at Amber Heard skulle have sparket fra sin rolle i 'Aquaman 2', nu når Depp måtte trække sig.

Alt dette ændrer ikke på, at Mads Mikkelsen med sikkerhed skal spille med i 'Fantastiske skabninger 3'

På trods af stor erfaring fra lignende roller i James Bond-, Star Wars- og Marvel-film har Mikkelsen nogle store sko, han skal udfylde. Han erkender da også, det bliver udfordrende:

»Vi prøver at finde ud af, hvordan jeg skal gribe rollen an. Der skal være en bro, mellem hvad Johnny gjorde, og hvad jeg skal gøre. På samme tid skal jeg også gøre rollen til min egen. Men vi skal finde nogle punkter, hvor vi kan koble dem sammen, så rollen ikke fuldstændig kører ud ad et anderledes spor, nu hvor han har mestret rollen.«

Indspilningen af filmen var ikke kommet særligt langt, men alligevel er udgivelsen allerede blevet udskudt fra efteråret 2021 til sommeren 2022.