Rebel Wilsons vægttab har trukket et utal af overskrifter, hyldende kommentarer og anerkendende likes. Skuespillerinden er da også selv glad – og stolt. Men de positive følelser er langt fra de eneste, der fylder hendes krop for tiden.

»Jeg arbejder på at elske mig selv, men det er en svær ting at mestre,« siger stjernen.

I en Instagram-video fortæller den 40-årige australier om at have været døden nær, om at møde modstand i filmindustrien og om at have fået frosset sine æg ned. Alt sammen på grund af sin vægt.

En vægt, der det seneste år er svundet en hel del. Således vejer hun i dag 75 kilo, mens hun i rollen som Fat Amy i 'Pitch Perfect' vejede mere end 110 kilo.

Rebel Wilson fotograferet i forbindelse med en Teen Choice Awards i 2013, hvor hun vandt en pris for sin rolle som Fat Amy.
Rebel Wilson fotograferet i forbindelse med en Teen Choice Awards i 2013, hvor hun vandt en pris for sin rolle som Fat Amy. Foto: FRED PROUSER
Vis mere

Det var faktisk skrevet i hendes kontrakt, at hun ikke måtte veje mindre, har hun tidligere fortalt. Hvis man spørger skuespillerinden, så Hollywood da også gerne, at hun var blevet i den vægtklasse.

I den føromtalte Instagram-video fortæller hun:

»Branchemæssigt var der mange mennesker, der helst så, at jeg forblev som Fat Amy.«

»Men når alt kommer til alt, er det mit liv og min krop. Hollywood så mig gerne som én bestemt type, men jeg havde ikke lyst til at forblive sådan.«

Rebel Wilson fortæller videre, at hun ikke altid har været overvægtig, men at hun har været det de seneste 20 år. Og hun har ikke vejet så lidt, som hun gør nu, siden hun gik i High School.

På et tidspunkt før det, var hun endda så tynd, at hun næsten døde:

»Jeg var tyndest, da jeg havde malaria og næsten døde. Da jeg blev udskrevet fra hospitalet, var folk sådan 'wow, hvad har du gjort (for at tabe dig, red.)?' Jeg døde næsten...« fortæller hun.

Efter den oplevelse steg hendes vægt. Og det blev den ved med. Længe. I to årtier var hun det, som hun selv omtaler som »en stor person«.

Tårevædet fortæller hun nu, at hun i de mange år ikke gav sin krop den kærlighed og respekt, den fortjente.

»Jeg bar min vægt som et skjold, så folk ikke ville komme for tæt på mig. Jeg værdsatte ikke mig selv, og sagde konstant negative ting til mig selv. Det var hårdt.«

»Jeg prøver at bryde de mønstre nu, så jeg bliver mere selvkærlig og behandler mig selv med mere respekt.«

Det store skub til vægttabet blev ønsket om en dag at kunne starte en familie. Sin alder taget i betragtning vidste hun, at hun var nødt til at gøre noget ekstra, hvis det nogensinde skulle blive en mulighed.

»Jeg begyndte at tænke over min fertilitet og at have gode æg i banken, så jeg tænkte: 'Okay, jeg gør det. Jeg skal være sund.«

Tanken blev til handling, og hun har siden livsstilsændringen tabt 28 kilo.

Egentlig havde hun givet sig selv året ud til at lande på den 75 kilo, men forleden kunne hun meddele, at hun en måned før tid var nået i mål.