Som 22-årig blev Ibi Støving skudt.

Dengang boede hun i Los Angeles, hvor hun var ved at uddanne sig til skuespiller i Hollywood. Men i anledning af sin fars fødselsdag var den nu 46-årige tv-vært hjemme i Randers, og på cykelturen til sit barndomshjem blev hun indblandet i et skyderi.

Historien om, da hun blev skudt i sin højre underarm i et såkaldt drive by shooting, fortæller Ibi Støving i det nye Viaplay-program 'Linse på tur'.

Her er hun taget på campingferie i Randers med Linse Kessler – der selv netop har været i vælten for at genfortælle historien om, hvordan hun stak en veninde ned i 1995.

Linse Kessler er tydeligt chokeret, da Ibi Støving fortæller om dengang, hun blev skudt på lige nøjagtigt det sted, de kører hen på deres campingtur.
Linse Kessler er tydeligt chokeret, da Ibi Støving fortæller om dengang, hun blev skudt på lige nøjagtigt det sted, de kører hen på deres campingtur.
Vis mere

På deres køretur til campingpladsen kommer de to tv-personligheder forbi de grønne enge, hvor skyderiet fandt sted.

»Lige her nede på hjørnet, der blev jeg skudt i et drive by,« fortæller Ibi Støving til Linse Kesslers forbløffelse.

»Jeg kommer faktisk cyklende her, og så er der ikke særligt mange biler, men jeg ser så ligesom en bil passere mig, og idet de passerer mig, så hører jeg et højt brag og mærker en smerte i min højre arm, og så falder jeg af min cykel og ned i rabatten.«

Ibi Støving når fra rabatten at se tre unge mænd, der hastigt kører videre.

»Da jeg ligger og roder rundt dernede, så tænker jeg: 'Hold kæft, hvor er det sindssygt, de har smidt en flaske efter mig'. Det er jo det, ens hjerne tænker,« fortæller tv-værten i programmet.

Efter skyderiet kommer Ibi Støving ind på Randers Sygehus, og først her går det op for hende, at det ikke er glas, men en kugle, hun har i armen.

Der bliver nemlig ringet efter en speciallæge fra Irak.

»Den irakiske læge kigger på det og siger: 'Prøv at høre, vi kan ikke få det ud, så medmindre du ikke vil bruge din tommeltot i fremtiden og kunne holde om en øl, så lader vi den sidde'. Så den sidder der endnu,« afslører Ibi Støving.

Hun fortæller desuden, at politiet aldrig fandt de tre gerningsmænd.

»På Amager, der havde hun fået rigtigt mange point for den der, det er stensikkert,« understreger Linse Kessler.