Det store danske rejseselskab 'Selskabet af 25. oktober 2021 ApS' – tidligere kendt som USA Tours – er gået konkurs.

Det oplyser Rejsegarantifonden. USA Tours' direktør bekræfter konkursen – og fortæller åbent, hvorfor det gik galt.

»Vi har mere eller mindre været lukket i 19 måneder, og vi har virkelig prøvet at strække den og spare alt, hvad vi kunne, men det har bare desværre ikke været nok,« siger direktør Alexander Søderberg til Ritzau.

»Det begynder at se en smule mere lyst ud med rejser til USA, men der er bare ingen garantier, og det kan pludselig ændre sig. Det har vi prøvet lidt for mange under corona,« tilføjer han.

Rejseselskabet – som også markedsførte sig under navnene American Travel, African Spirit, Australiatours og Asien-Eksperten – blev erklæret konkurs 27. oktober – dagen efter at have skiftet navn fra USATours.dk til Selskabet af 25. oktober 2021 ApS.

Konkursen kan få konsekvenser for rejseselskabets kunder.

»Det er muligt, at nogen af de rejser, der er solgt til afvikling fra og med november måned 2021 og frem, kan blive gennemført. Det undersøger kurator i øjeblikket,« skriver Rejsegarantifonden og fortsætter:

»Kunderne skal derfor ikke anmelde krav til os på nuværende tidspunkt men afvente information her på hjemmesiden om, hvorvidt rejserne bliver gennemført.«

Rejseselskabet var registret i Rejsegarantifonden indtil 2. juli 2021, hvor registreringen ifølge Rejsegarantifonden blev slettet, fordi USATours.dk ikke kunne forhøje den stillede garanti.

Det konkursramte rejseselskabs direktør Alexander Søderberg fortæller til Ritzau, at USA Tours havde omkring 35 ansatte inden corona, men til sidst kun har der kun været seks ansatte.

I det seneste offentliggjorte årsregnskab, der dækker perioden fra oktober 2019 til september 2020, fik USA Tours et underskud på 3,8 millioner kroner.

Alexander Søderberg fortæller, at man efter konkursen vil føre navnet videre i et nyt selskab.

Navnet er blevet købt ud af konkursboet af selskabet Vision Travel, som Alexander Søderberg selv ejer. Enkelte ansatte fra det tidligere selskab vil komme med over.

Fredag morgen klokken 9.40 så USA Tours' hjemmeside helt normal ud, men kort efter klokken 10 bliver besøgende mødt med beskeden 'hjemmesiden er midlertidigt nede'.

Flere andre danske rejseselskaber er også bukket under i løbet af coronapandemien, herunder Atlantis Rejser og Pacific Tours.