Jeg har lige deltaget i en afstemning på nettet, hvor jeg klart tilkendegav, at børn er mere velopdragne end nogensinde før.

Det er de ganske vist ikke. De er faktisk mere øretæveindbydende end nogensinde. Men jeg stemmer altid mod tidsånden, alene for at irritere dens tilhængere.

Og der er masser af muligheder for det. Der er hele tiden afstemninger. Skal Bendtner på landsholdet, eventuelt med fodlænke? Må fireårige børn få en smartphone? Er du sur på YouSee, fordi du lige om lidt ikke længere kan se femte sæson af 'Store Bryster på Anholt'?

Min kone er gået endnu længere, for hun er med i YouGovs panel. Hun bliver hele tiden bedt om at mene noget. Om finansloven, pensioner og brexit. Om vinterstøvler, ægteskab og laktosefri fødevarer.

Hun er således en slags magthaver, fordi hun sammen med andre fortæller de politiske partier og en masse virksomheder, hvad vi vælgere og forbrugere går rundt og mener.

Og det er måske netop det, der driver os. Vi kan godt lide at fortælle, hvordan verden og leverpostej bør være skruet sammen. I vores samfund har vi nemlig alle sammen ret, også selvom de fleste af os mildest talt ikke er i nærheden af en Nobelpris.

Derfor vil denne klumme også fremover lancere forskellige afstemninger. Ikke fordi jeg interesserer mig for, hvad andre mennesker mener. Men fordi der er kunder til det. Især hvis afstemningen rammer det, der optager danskerne mest:

  • Er det ikke bare for dårligt at prins Joachim render rundt nede i Frankrig?
  • Lever Kim Larsen stadig, altså lige som Elvis?
  • Skal det fremover hedde en tissemand eller en tisseperson?
  • Mumler danske skuespillere for meget i film?
  • Er det ikke rigtigt at politikerne bare rager til sig?
  • Er det ikke rigtigt, at mænd faktisk har en dårlig hygiejne?
  • Bør professionelle fodboldspillere have endnu flere tatoveringer?
  • Må din mand godt se kattevideoer, uden at du begynder at blive kvindetavs?
  • Hvem er Danmarks bedste studievært?

Min kone fik faktisk stillet netop det sidste spørgsmål hos YouGov. Jeg vil godt røbe, at hun efter min mening svarede helt forkert. Hun stemte på en eller anden yngre mand på en af skod-kanalerne, og hun ændrede det først, da jeg truede med at male entreen gul.

Er det i orden at male entreen gul, hvis du er virkelig træt af din kone?

Husk at stemme! Gør din indflydelse gældende, så vi kan få mere demokrati, bedre ammeindlæg og god adgang til håndkøbsmedicin.

Men husk altid at stemme modsat de andre. Du vil opleve, at man trækker vejret bedre i modvind.