Den kvindelige tilskuer, der forårsagede et massestyrt med et papskilt under sommerens udgave af Tour de France, har fået sin straf.

Den unavngivne franske fan er blevet idømt fire måneders betinget fængsel ved et retsmøde i den franske by Brest.

Det skriver den engelske avis The Independent.

Kvinden var tiltalt for at bringe andres liv i fare og for uagtet at være skyld i personskader. I retten fortalte den kvinden, at hun er flov over episoden.

»Jeg skammer mig. Jeg er en stille person. Alt, der er sket, er det modsatte af, hvem jeg er,« sagde hun.

Styrtet skete, da tilskueren lænede sig indover vejen og holdt et skilt ud mod en forbikørende kameramotorcykel for at få dens opmærksomhed. På skiltet var der skrevet en hilsen til hendes bedsteforældre.

Hun havde front mod tv-kameraet og derfor ryggen til det forbikørende felt og opdagede ikke, at skiltet stak ud på vejen.

Det ramte derfor rytteren Tony Martins styr, hvilket betød at ikke bare Martin, men en lang række ryttere røg i asfalten. I videoen øverst i artiklen kan du se styrtet (efter 04.20 minutter).

Tre mand udgik på etapen, yderligere én opgav at stille til start dagen efter, og endnu flere var efterfølgende hæmmet af sår og skader i det tre uger lange løb.

Kvinden stak af fra åstedet umiddelbart efter massestyrtet, men mødte nogle dage senere op hos politiet i Landerneau i Bretagne.

Anklagemyndigheden anmodede torsdag om, at den 31-årige kvinde skulle idømmes en dom på fire måneders betinget fængsel for at bringe ryttere i livsfare og forårsage utilsigtede kvæstelser.

Dermed fik anklagemyndigheden sit ønske opfyldt.