Cecilie Uttrup Ludwig er kendt for at være et energibundt som få andre.

»Det er kæmpe, kæmpe, kæmpe, kæmpe,« siger hun, mens hun klapper i hænderne.

Men hun er også kendt som en af de største fortalere for ligestilling mellem herre- og kvindecykling, og derfor var torsdag noget af en milepæl for den 26-årige cykelrytter.

For mens den danske Tour-start er den, der er løbet med flest overskrifter, var torsdag også den dag, hvor ruten for kvindernes Tour de France blev præsenteret.

Cecilie Uttrup Ludwig kører for franske FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope og har længe kaldt på råbt på bedre forhold for kvindelige cykelryttere. Nu får de deres eget Tour de France-etapeløb.
Cecilie Uttrup Ludwig kører for franske FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope og har længe kaldt på råbt på bedre forhold for kvindelige cykelryttere. Nu får de deres eget Tour de France-etapeløb. Foto: David Powell
Vis mere

»Jeg glæder mig så meget, det er en kæmpe eksponeringsmulighed. Det er det, vi skal have. Det bliver ikke meget større end Tour de France. Det er et kæmpe brand og et af de største showcasemuligheder, vi har,« siger Cecilie Uttrup Ludwig.

For knap en uge siden blev det offentliggjort, at der bliver oprettet et Tour de France-etapeløb for kvinder den kommende sommer.

Indtil videre var der kun tale om et endagsløb, men i sommeren 2022 skal kvinderne ud på et etapeløb, hvoraf den første starter og ender i Paris.

»Vi har otte dage nu, vi kommer ud i stuerne,« siger Cecilie Uttrup Ludwig, der også kan komme på en anden rigtig stor fordel ved, at hun nu også får lov til at køre tour de France.

»Når folk spørger mig om, hvad jeg laver, og jeg svarer, at jeg cykler, så spørger de som regel ind til, om jeg kører Tour de France. Og nu kan jeg svare ja! Folk forstår Tour de France, den gule trøje, bjergene og så videre. Det er en ret stor dag for kvindecykling.«

Selvom præmiepengene ikke er i nærheden af, hvad mændene tjener, mener humørbomben, at det er en god start – som hun håber kan udvikle sig til noget større.

»Jeg kan godt forstå, at man ikke kan hive samme sponsorer og præmier op, når det er første år, man afholder det. Jeg håber forskellen kan blive langt, langt mindre. Jeg synes ikke, at vi er en tiendedel mindre værd end herrerne,« siger hun med hentydning til, at præmiepengene til kvinderne cirka er en tiendedel af det beløb, der er afsat til mændenes.

Kvindernes løb køres fra 24-31. juli.