Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Det er svært, det her.«

Ordene kom fra en berørt Rolf Sørensen i kølvandet på det, hans kollega og medkommentator Rasmus Staghøj lige havde læst op.

For søndag formiddag satte de to sig i kommentatorboksen hos TV 2 Sport. VM i cykling. En stor begivenhed, som de havde glædet sig til. Men i år er det anderledes. De to rutinerede TV 2-folk mangler en særlig person i boksen.

Chris Anker Sørensen, der lørdag den 18. september på tragisk vis mistede livet under en ulykke i Belgien, og derfor startede Rasmus Staghøj da også kommenteringen med at fortælle, at han havde noget på hjerte, han havde skrevet ned, som han gerne ville læse højt.

Chris Anker Sørensen mistede på tragisk vis livet lørdag i sidste uge.
Chris Anker Sørensen mistede på tragisk vis livet lørdag i sidste uge. Foto: Nils Meilvang Nils Meilvang
Vis mere

»I sidste weekend mistede vi vores gode kollega og ven, Chris Anker Sørensen. Siden da har intet været, som det plejer. Vi skal finde fodfæste igen, og det kommer til at tage tid,« sagde en tydeligt berørt Rasmus Staghøj.

Herefter satte han ord på, hvorfor han havde valgt at møde ind og sætte sig i boksen med Rolf Sørensen.

»Det nemmeste i verden ville være at vende ryggen til cykelløb for en stund, men det er jeg sikker på, Chris ikke ønsker. Derfor har vi besluttet at kommentere cykelløbet i dag for Chris.«

Han holdt en pause. Trak vejret. Og lagde ikke skjul på, det måske kunne blive en udfordring, men at det også uden tvivl er i Chris Anker Sørensens ånd, at de to sidder på deres vante pladser i boksen.

Rolf Sørensen er også med i kommentatorboksen søndag.
Rolf Sørensen er også med i kommentatorboksen søndag. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»For at gøre det, bliver vi nødt til at fokusere på løbet med den samme entusiasme, glæde og interesse, som hvis Chris havde siddet ved siden af os i dag. Det kan godt være, det bliver lidt svært undervejs, men med den varme og hjertelighed, vi har mødt den seneste uge, er jeg sikker på, I vil bære over med os, hvis vi skulle miste fatningen.«

»Chris havde glædet sig til i dag. Det fortalte han mig i lørdags. Han sidder et sted og kigger med lige nu, og han fortjener et godt cykelløb,« sagde Rasmus Staghøj bag mikrofonen, mens tårerne pressede sig på.

»Med Chris i hjertet og cykelløb i blikket vil vi kommentere dagens VM. Tak for jeres forståelse derude. Og lad os så komme i gang. Lad os få et godt VM og et rigtig godt cykelløb for Chris,« sluttede Rasmus Staghøj hyldesten til sin gode ven og kollega, der elskede netop cykelsporten.

De danske cykelryttere kører i dag med sorte sørgebind på armen, og Rolf Sørensen fortalte, at han har været i kontakt med flere af dem de sidste dage. Her har de danske stjerner alle givet den samme besked.

»De tænker også meget på det med Chris. Der er flere af dem, jeg har skrevet med og talt med, der er til start i dag. De har skrevet til mig: 'Vi vinder'. De skriver ikke 'jeg vinder'. De skriver 'vi vinder, og vi vinder for Chris,'« sagde Rolf Sørensen.

Siden den frygtelige ulykke er Chris Anker Sørensen blevet både hyldet og mindet.

Lørdag var der eksempelvis arrangeret et mindeløb ved den tidligere cykelstjernes barndomsklub, Hammel Cykle Klub. Her blev der også afholdt et minuts stilhed til ære for Chris Anker Sørensen, der blev 37 år gammel.

Rytterne har søndag formiddag taget hul på den 268 kilometer lange rute mellem Antwerpen og Leuven. De første ventes i mål omkring klokken 17.

Andre læser også