Efter Chris Anker Sørensens tragiske dødsulykke ændrer TV 2 nu i planerne for deres dækning af VM i cykling, som begynder i dag i Belgien med mændenes enkeltstart.

Det fremgår af en nyhed på tv2.dk.

Chris Anker Sørensen døde lørdag efter en ulykke i Belgien, hvor han blev ramt af en bil under en cykeltur.

Den tidligere professionelle cykelrytter var rejst til Belgien som en del af TV 2s udsendte hold, der skulle dækkke VM i Flandern.

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Detaljerne omkring ændringerne hos TV 2 er endnu uklare, men det ligger fast, at dækningen sker i Danmark og ikke fra det udsendte hold i Belgien.

»Vi har sagt til alle vores folk i Belgien, at de ikke skal arbejde i morgen (søndag, red.). Vi klarer dækningen hjemme fra Odense,« siger John Jäger, der er chefredaktør på Håndbold og Cykling hos TV 2 Sport.

TV 2 oplyste allerede lørdag, at man har tilbudt krisehjælp til alle sine medarbejdere i Belgien - og det er ligeledes op til den enkelte medarbejder at beslutte, om man vil blive og dække VM eller hellere vil rejse hjem.

Chris Anker Sørensen kørte som professionel fra 2005-2018. Størstdelen af karrieren tilbragte han på Bjarne Riis' mandskab, der nåede at have forskellige navne undervejs - heriblandt Team CSC og Team Saxo Bank-Tinkoff.

Allerede i 2017 prøvede Chris Anker Sørensen kræfter med jobbet som ekspert på TV 2, og efter han indstillede karrieren i 2018, blev han for alvor en fast del af tv-stationens cykeldækning.

Chris Anker Sørensen blev 37 år. Han efterlader sig sin kone og to børn.