Chris Anker Sørensen er lørdag afgået ved døden efter en ulykke i Belgien. Det skriver TV 2.

Den tidligere cykelrytter og TV 2 Sport-ekspert blev ramt af en bil, da han var ude og cykle. Han var i Belgien for at dække VM i cykling.

Chris Anker Sørensen døde af sine kvæstelser. Han blev 37 år. Frederik Lauesen, som er sportschef hos TV 2 Sport, har givet følgende udtalelse.

»Det er med stor sorg, jeg har fået meddelelsen om, at vores gode kollega Chris Anker Sørensen er død.«

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

»Chris Anker var i Belgien til VM i cykling. I dag, lørdag, var han ude at cykle og blev påkørt af en bil, og han døde senere af sine kvæstelser. Vores tanker og dybe medfølelse går til Chris Ankers familie.«

TV 2 tilføjer, at Chris Anker Sørensens familie er orienteret om dødsfaldet. TV 2 har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Der står videre, at samtlige af TV 2s medarbejdere i Belgien i øjeblikket tilbydes krisehjælp. Medarbejderne bestemmer selv, om de vil blive i Belgien, eller om de vil rejse hjem til Danmark.

Chris Anker Sørensens aktive karriere varede fra 2005 til 2018. Her nåede han at køre 12 Grand Tours, mens han i 2015 vandt DM i landevejsløb.

Efter sin aktive karriere skiftede Chris Anker jobbet som cykelrytter ud med en plads i kommentatorboksen hos TV 2 Sport. Han beskrives som en respekteret og afholdt kollega.

Det belgiske medie HLN havde nyheden omkring, at en varevogn havde kollideret med en cykelrytter klokken 17.50. Her stod der, at omstændighederne er uklare, mens en bilinspektør var blevet udpeget til at undersøge omstændighederne nærmere.