I klubbens lokaler hænger der billeder af Chris Anker Sørensen, og for de unge cykelryttere vil han altid være et forbillede.

For én ting er sikkert: I Hammel Cykle Klub vil man aldrig glemme den mand, der satte klubben på Danmarkskortet.

»Det er svært helt at sætte ord på endnu. Det er en rytter, som vi har været utrolig stolte af, og det gør os frygteligt ondt på hans families vegne,« siger Lars Toft Pedersen.

Han er bestyrelsesformand i Hammel Cykle Klub, hvor Chris Anker Sørensen slog sine folder som ung, og søndag morgen er Lars Toft Pedersen stadig rystet over den helt igennem forfærdelige nyhed om Chris Anker Sørensens død, som han fik lørdag aften.

»Det er et stort chok for os alle. Han har i den grad defineret, at hele Danmark ved, hvad Hammel Cykle Klub er. Klubben er blevet personificeret ved ham, så derfor var vi også glade for, at han trods en travl karriere jævnligt besøgte os,« siger han videre.

Han tilføjer, at han vil mindes den folkekære cykelrytter for sin uhøjtidelige personlighed og ikke mindst hans evne til at tale med alle klubbens ryttere, når han var på besøg – både de små og de store.

»Noget, der betød meget for ham, var, da vi havde linjeløb i 2013, hvor han kom hjem til Hammel og cyklede sammen med os. Det var et stort øjeblik,« siger Lars Toft Pedersen.

Klubben har endnu ikke besluttet, hvordan de vil mindes den nu afdøde cykelrytter, men Lars Toft Petersen gør sig allerede nu tanker om, hvordan det skal ske.

»Vi skal lige komme os over den frygtelige nyhed, så er jeg sikker på, at vi finder ud af, hvordan vi vil gøre det,« siger han videre.

Chris Anker Sørensen blev 37 år. Han efterlader sig sin kone og to børn.