Et ufrivilligt cykel-eksil i Mexico fik også store konsekvenser for privatlivet.

For dengang i 2009 endte den danske cykelrytter Michael Rasmussen med at være sin mexicanske hustru, Cariza Munoz Carrete, utro i forbindelse med opholdet på den anden side af Atlanten.

Det fortæller han ifølge Se og Hør i sin nye selvbiografi, 'Udbrud – cykling og andre sandheder, der udkom i sidste uge.

»Mens jeg kørte løb i Mexico, begyndte jeg at se en anden kvinde, en mexicaner, som jeg havde mødt flere år før – i hendes egenskab af min kones veninde,« fortæller Michael Rasmussen ifølge Se og Hør i bogen.

Det var som en konsekvens af det dramatisk Tour de France-exit i 2007, at cykelrytteren med tilnavnet 'Kyllingen' overhovedet måtte se sig nødsaget til at køre i Mexico et par år senere.

Iført den gule førertrøje blev han hevet ud af Touren af sit hold Rabobank, efter at han samme dag havde vundet løbets femtesidste etape på toppen af Col d'Aubisque i Pyrenæerne. Holdledelsen blev dog opmærksom på, at Michael Rasmussen havde løjet om sine såkaldte 'whereabouts'. Han havde tidligere på året egentlig trænet i Italien, mens dopingmyndighederne havde fået oplyst, at han var i Mexico.

Sagen endte med at koste en karantæne på to år. Da karantænen var udløbet var det kun muligt at få kontrakt med det mexicanske hold Tecos.

I bogen fortæller Michael Rasmussen:

»Jeg kan ikke undskylde, hvad jeg gjorde, men det store pres gjorde mig paradoksalt nok både skrøbelig og stærk,« lyder det fra den tidligere cykelrytter, der dengang boede i Italien med hustruen Cariza Munoz Carrete:

»Jeg har ladet mig fortælle, at utroskab sker, når man pludselig får luft og mærker en smule frihed, ikke når man er længst nede og deprimeret. Sådan husker jeg det også: I Mexicos varme piblede energien frem.«

Michael Rasmussen og den daværende hustru Cariza i forbindelse med hans deltagelse i 'Vild med Dans' i 2011. Vis mere

Cariza Munoz Carrete og Michael Rasmussen blev skilt i 2014. I den forbindelse sagde han:

» Det liv, vi har levet, har været som at være til rockkoncert. Der har været så megen aktivitet og støj, at vi nok ikke har haft overskud til at give ægteskabet tid,« lød det fra Michael Rasmussen.

Parret var sammen i 12 år, og sammen fik de sønnen Milo, der i dag er 12 år.

Michael Rasmussen bor i dag i Danmark og arbejder på Højskolen Hald Ege - og kort efter jul sidste år afslørede han sin nye kæreste:

»Ja, det er min kæreste, og ja, jeg er rigtig, rigtig glad. Vi har kendt hinanden siden februar, hvor vi mødte hinanden inde i byen,« sagde Michael Rasmussen ved den lejlighed.