En drikkedunk og seks blomster er nærmest det eneste, der afslører lørdagens surrealistiske tragedie.

Lige siden Chris Anker Sørensen brutalt mistede livet på en cykeltur, hvor en trafikulykke med en varevogn sendte ham i døden, har nyheden været på alles læber i Danmark.

Men også i Belgien og Flanders-regionen, der i disse dage er vært for verdensmesterskaberne i cykling, og hvor TV 2-kommentatoren var til stede for at formidle begivenheden.

På asfalten står der skrevet ordet »impact« med gult kridt. Altså dér, hvor den kun 37-årige mand ramte varevognen.

Der ligger en rød rose, en buket solsikker og en drikkedunk til ære for Chris Anker Sørensen.
Der ligger en rød rose, en buket solsikker og en drikkedunk til ære for Chris Anker Sørensen. Foto: Frederik Gernigon
Vis mere

Uheldet skete i et område på vejen N348 langs Havenrandweg-Zuid i Zeebrugge, der ligger nord for byen Brügge. Og da B.T. kørte ud for at se på ulykkesstedet og de snørklede veje, gav det mening, hvorfor området er blevet kaldt farligt.

Sandheden er, at vejene er forvirrende at køre på, når man ikke er vant til dem.

På et tidspunkt kom jeg faktisk i tvivl om, hvorvidt jeg var ufrivillig spøgelsesbilist, da jeg drejede ind til højre. En kort stund troede jeg, at jeg kørte med 90 kilometer i timen i den forkerte retning på en ensrettet vej.

Et blik på GPS'sen i løbet af de sidste kilometer op til krydset, hvor det tragiske dødsfald fandt sted, sætter en masse tanker i gang.

Det er i dette kryds, den tidligere cykelrytter mistede livet. Han kom kørende fra venstre side af vejen.
Det er i dette kryds, den tidligere cykelrytter mistede livet. Han kom kørende fra venstre side af vejen. Foto: Frederik Gernigon
Vis mere

Måske er Chris Anker Sørensen kommet fra den præcist samme vej uden at vide, at han sad på sit livs sidste 2,4 kilometer og allersidste minutter på en cykel. Inden han omkom.

Området er præget af større landeveje, motorveje, motortrafikveje, broer og cykelstier, der krydser hinanden, og egentlig virker det overraskende, at der også er cykelstier.

Der er nemlig et industriområde ved cykelovergangen over N348 under broen, hvor A11 går, og hvor den folkekære kommentators liv fik en brat afslutning.

Chris Anker Sørensen kørte formentlig alene. I hvert fald oplyser talspersonen for anklageren i Brügge, Fiem Maddens, at der ingen vidner var. Kun føreren af varevognen, og derfor blev der indkaldt en såkaldt bilinspektør for at undersøge den fatale kollision.

Et område med nedtrampet græs afslører tragedien.
Et område med nedtrampet græs afslører tragedien. Foto: Frederik Gernigon
Vis mere

Vedkommende kom til den konklusion, at man formentlig ikke kan klandre føreren af varevognen, som hverken var påvirket af stoffer eller alkohol.

Chaufføren, som kom kørende ud af et S-sving under broen i retning mod Brugge, har forklaret, at han pludselig så en cyklist komme kørende ud på vejen fra højre side. Og at han umuligt kunne nå at bremse op.

Chris Anker Sørensen fik heller ikke bremset i tide – hvad det skyldes, vides ikke – da han skulle til at ramme overgangen, hvor der er hajtænder og vigepligtsskilte for cyklister.

Der er som sagt ikke meget, der afslører, at vejen gemmer på en frygtelig historie, der er under 100 timer gammel.

»Impact«, står der på asfalten, hvor Chris Anker Sørensen kolliderede med varevognen.
»Impact«, står der på asfalten, hvor Chris Anker Sørensen kolliderede med varevognen. Foto: Frederik Gernigon
Vis mere

I et område i vejkanten er græsset helt nedtrampet. Fem solsikker, en rød rose, en drikkedunk og blodpletter giver et signal om, at vejen, hvor der kører en del store lastbiler, traktorer og større maskiner, agerede kulisse til det frygtelige dødsfald.

Her står der også yderligere ord med gult kridt, som politiet eller redningsfolkene har skrevet ned.

Tirsdag lægger en del nysgerrige cykelentusiaster også vej forbi den trafikerede vej, som følges af et lydbillede af tog og andre køretøjer, der tungt passerer i høj fart på broen henover.

De kommer for at mindes den danske cykelrytter.

Den folkekære TV 2-kommentator Chris Anker Sørensen omkom i dette kryds.
Den folkekære TV 2-kommentator Chris Anker Sørensen omkom i dette kryds. Foto: Frederik Gernigon
Vis mere

Den ene efter den anden passerer, og flere af dem stopper op og tager billeder af det uhyggelige kryds på vejen, som er den næststørste ud mod havnen i Zeebrugge.

Folk er langtfra bange for at bruge den trods uheldet – hvis de altså ved, at det er her, det skete – og det italienske landshold suser også forbi i deres marineblå cykeldragter skarpt forfulgt af en Vespa-lignende scooter.

Den kører rundt med to mand, hvis hjelme er prydet af det italienske flag.

Tilbage i pressecenteret og målområdet i Brügge, godt 20 minutters kørsel derfra, er der faktisk heller intet, der tyder på, at en elsket mand i cykelverdenen på tragisk vis er blevet revet bort fra os.

Men Chris Anker Sørensen er langtfra glemt.

»Jaaa,« lød jubelbrølet så sent som i mandags, da danske Johan Price-Pejtersen vandt U23-VM i enkeltstart og sejrrigt passerede mållinjen.

»Det er for Chris!«

Her ses skriften på asfalten.
Her ses skriften på asfalten. Foto: Frederik Gernigon
Vis mere

Det var efter al sandsynlighed denne vej, Chris Anker Sørensen kom kørende fra.
Det var efter al sandsynlighed denne vej, Chris Anker Sørensen kom kørende fra. Foto: Frederik Gernigon
Vis mere

Andre læser også