Coronavirussens hærgen over hele verden har vendt op og ned på de fleste menneskers hverdag.

Det har også ramt cykelrytteren Jakob Fuglsang og familien bestående af konen Loulou og datteren Jamie Lou.

Familien, der til daglig bor i Monaco, har været nødt til at flytte til Luxembourg under coronakrisen, fortæller Jakob Fuglsang i et interview med cykelmagasinet Rouleur.

»Da vi indså, hvad der sandsynligvis ville ske i Monaco, besluttede vi en morgen, at det var bedre at komme ud,« siger Jakob Fuglsang til magasinet.

Jakob Fuglsang og Loulou Fuglsang på den røde løber før DRs Sport 2019 show i Jyske Bank Boxen i Herning lørdag den 4. januar 2020.
Jakob Fuglsang og Loulou Fuglsang på den røde løber før DRs Sport 2019 show i Jyske Bank Boxen i Herning lørdag den 4. januar 2020. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Det var frygten for, at der skulle komme et lockdown i Monaco, som der også er mange andre steder rundt om i verden, der fik familien til at søge mod svigerforældrenes residens i Luxembourg.

Jakob Fuglsang fortæller i interviewet, at et fuldt lockdown i Monaco ville betyde, at familien skulle opholde sig i deres lejlighed døgnet rundt, og udsigten til, at datteren skulle være indenfor døgnet rundt, gjorde ikke argumentet for at blive i Monaco bedre.

Beslutningen om at søge mod Luxembourg og svigerforældrenes bolig var dog et valg, som betød, at familien måtte skynde sig ud af Monaco i bil, da der ville være for stor en smitterisiko i lufthavnene, fortæller Jakob Fuglsang.

»Så vi pakkede i en fart og glemte halvdelen af det, vi skulle have med. Jeg formåede at komme til Luxembourg og tænke 'hmm, cykeltøj'. Jeg har en meget begrænset mængde med mig. Noget af det lå blandt vasketøjet, og som jeg havde tænkt mig at derfra,« siger Jakob Fuglsang i interviewet og tilføjer:

Jakob Fuglsang i aktion under Tour de France i 2019.
Jakob Fuglsang i aktion under Tour de France i 2019. Foto: GONZALO FUENTES
Vis mere

»Og det er begrænset, hvad du kan have med i en bil. Til at starte med var det sådan, at nu tager vi af sted, og så ser vi, måske vi skal være væk i en uge, 10 dage, måske to uger. Nu har vi været her en måned allerede, og måske venter endnu en,« siger han til magasinet.

Selv om familien tilsyneladende glemte flere ting i Monaco, fortæller Jakob Fuglsang, at han alligevel har formået at anskaffe sig træningsmaskiner, der i øjeblikket står i svigerforældrenes kælder, hvor han har fået indrettet sit eget lille fitnessrum.

Samtidigt fortæller han, at der i løbet af den seneste måneds tid i Luxembourg også har været mulighed for at supplere hjemmetræningen med cykelture udenfor, hvis vejret har været til det, mens aftenerne bliver brugt på at se film eller spille spil med familien.

Selv om det måske kan virke voldsomt at flytte fra Monaco til Luxembourg under corona-perioden, så er det måske ikke utænkeligt, at familien også vender permanent tilbage til landet i fremtiden.

Jakob Fuglsang og Loulou Fuglsang ses her på et billede fra 2013.
Jakob Fuglsang og Loulou Fuglsang ses her på et billede fra 2013. Foto: Betina Garcia
Vis mere

Det har Loulou Fuglsang tidligere fortalt til B.T., hvor hun gav udtryk for, at familien har planer om at slå sig ned i landet – som hun også selv stammer fra – når Jakob Fuglsangs cykelkarriere engang er ovre.

»Jeg tror, at vores plan er at flytte tilbage til Luxembourg, når hans karriere er ovre.«

»Jeg ser os i et stort, lækkert hus med en pool og have et godt liv. Og så måske med et barn mere en dag,« sagde Loulou Fuglsang dengang i interviewet.

Jakob Fuglsang og familien har boet i Monaco siden 2016. Inden da boede de også i Luxembourg.