Så kom den endelig!!!

Onsdag bød Giro d'Italia på en kæmpe optur for Bjarne Riis og Team NTT, da Ben O'Connor satte konkurrenterne til vægs og vandt etapen overlegent.  Sejren luner gevaldigt for NTT i en periode, hvor holdets overlevelse stadig er usikker.

Hos favoritterne skete der ikke det store, og overraskelsen João Almeida nupper endnu en dag i lyserødt, som meget vel kan blive den sidste.

Her får du dommen over dagens danske præstationer fra Fuglsang og co., dagens top og flop samt tre ting, vi lærte.

Jakob Fuglsang havde en fin dag i Giroen onsdag.
Jakob Fuglsang havde en fin dag i Giroen onsdag. Foto: LUCA BETTINI
Vis mere


No news are good news for Jakob Fuglsang. I et løb, hvor danskeren primært har trukket overskrifter i forbindelse med tidstab, sad Astana-kaptajnen fint med favoritterne hele dagen. Vi ved godt, at Fuglsang skal ud at hente tid, hvis han skal nå noget som helst i det samlede klassement. Men onsdag mistede han ikke noget tid og så forholdsvist ubesværet ud. Det er trods alt fremskridt i forhold til de foregående etaper.
Karakter: 7For anden gang lykkedes det den indadvendte dansker at ramme et udbrud i årets Giro. Han kæmpede bravt, men benene svigtede desværre på den sidste stigning, hvor Jesper Hansen blev sat som en af de første. Den gode Cofidis-rytter ligner en mand, der er ramt på selvtilliden. Han prøver, men man må også bare sige, at det er skuffende at blive sat så tidligt på en etape, der på papiret passer en klatrer som ham. Især når man som Hansen skal score sig en kontrakt til den kommende sæson.
Karakter: 6

Den 24-årige Ben O'Connor vandt karrierens største sejr onsdag.
Den 24-årige Ben O'Connor vandt karrierens største sejr onsdag. Foto: LUCA BETTINI
Vis mere


Riis-es vinder karrierens største
Kæmpe, kæmpe forløsning for Bjarne Riis og NTT ved Giro d'Italia! Efter en lang og udmarvende dag i udbrud tirsdag, valgte Ben O'Connor at prøve lykken igen, og det gav pote. Australieren vandt karrierens største sejr, da han kørte alene i mål i Madonna di Campiglio, dagen efter en flot andenplads. Selv den så lavmælte Riis må have råbt godt og grundigt i sportsdirektørbilen. Måske han endda skal fejre det ligesom dengang, han havde Casper Christensen på besøg til en Vuelta-etape i 2014.

Endnu et forgæves udbrud for Thomas De Gendt.
Endnu et forgæves udbrud for Thomas De Gendt. Foto: BENOIT TESSIER
Vis mere


Flade De Gendt
Ja, måske er vi en smule hårde. For De Gendt sparede sig ikke, han sled, han førte, han kæmpede, han svedte, og han angreb. Men den belgiske udbrudskonge er simpelthen ikke, hvad han har været, selvom han virkelig, virkelig prøvede på onsdagens etape. Havde Lotto-Soudal-rytteren vundet i dag, havde det været hamrende velfortjent. Men faktum er, at det glippede igen for snart 34-årige Thomas, der måske begynder at mærke alderen i benene. Og det er der ikke noget at sige til, for de belgiske lægge har altså slugt tusindvis af kilometer i udbrud gennem den flotte karriere.

João Almeida suser gennem den italienske sne.
João Almeida suser gennem den italienske sne. Foto: LUCA BETTINI
Vis mere


Fantastiske Giro
Én ting er selvfølgelig selve cykelløbet, men onsdag forkælede Giroen altså også med fantastisk smukke omgivelser. Rytterne susede blandt andet gennem snelandskabet, og sådan bliver det med høj sandsynlighed også i morgen og lørdag. Det kan godt være, at rytterne lider og for alvor begynder at mærke kulden på egen hud, men nøj hvor var det en fryd for øjet.


Var det Riis' redning?
Etapesejren kommer på et dødsensvigtigt tidspunkt for NTT, der stadig mangler en sponsor til næste år og muligvis må dreje nøglen om. Man må bare sige, at resultaterne slet ikke har været der for Riis og det sydafrikanske hold, der heller ikke har været hjulpet af en relativt svag ryttertrup. Men denne her sejr kan vise sig at blive guld værd for mandskabet, der også har Domenico Pozzovivo godt med i top 10. Ender Giroen med at blive redningen for Riis og NTT?

Feltet åd sig også op ad Stelvio-stigningen i 2017.
Feltet åd sig også op ad Stelvio-stigningen i 2017. Foto: LUK BENIES
Vis mere

Kongeetapen er reddet!
Spekulationerne var mange, men torsdag blev det slået endelig fast. Feltet skal bestige den mytiske Stelvio-stigning i morgen! I ugevis har det set ud som om, at vejret ikke ville tillade, at Giroen kunne passere det modbydelige bjerg, men nu er den god nok. Vejene er ryddet, og sneen burde holde sig væk før morgendagens kongeetape, som enhver cykelelsker vil glæde sig til at se. Til gengæld kan der ikke være mange i feltet, der glæder sig til at æde de mange højdemeter i koldt vejr. »Det er den hårdeste dag, jeg nogensinde har haft på en cykel,« siger franske Julien Bernard til L'Équipe, når han skal beskrive, hvordan det var at bestige Stelvio i 2017. Feltets 272 ben skriger allerede af smerte, inden de syrer til og skal æde sig op ad bjerget.

Men det er lørdag ikke...
Corona-virussen er ikke færdig med at føre sin klamme hånd over årets Giro. Indtil videre har mange corona-tilfælde skabt et historisk kaos i løbet, og nu ser det ud til, at lørdagens etape formentlig ikke bliver som planlagt. Oprindeligt skulle feltet en tur over franske Col d'Izoard, men corona-restriktionerne i Frankrig gør, at der nu skal findes en plan B. Pt. er det forbudt at samles mere end seks mennesker i offentligheden i området, og så bliver det altså svært at afholde cykelløb. Ingen Giro til de baguette-elskende folk.