Da Remco Evenepoel styrtede voldsomt i august til Lombardiet Rundt, frygtede mange det værste.

Deceuninck-Quick-Step-boss Patrick Lefevere var en af dem, der var lettet over, at Evenepoel overhovedet overlevede det uhyggelige styrt, hvor det belgiske kæmpetalent ramte en kant på en nedkørsel og blev slunget mere end 10 meter ned.

Selv husker Remco Evenepoel meget af ulykken.

Det siger han i et interview med den franske avis L'Équipe.

Remco Evenepoel styrtede ved Lombardiet Rundt, som blev kørt 15. august.
Remco Evenepoel styrtede ved Lombardiet Rundt, som blev kørt 15. august. Foto: MARCO BERTORELLO
Vis mere

»Jeg havde svært ved at trække vejret. I de første sekunder efter slaget kunne jeg ikke bevæge mig, og jeg begyndte at blive kvalt. Jeg vil ikke sige, at jeg panikkede, men jeg tænkte, at det her ikke var godt,« siger Remco Evenepoel og forklarer, at han ikke på noget tidspunkt troede, at han skulle dø.

Hurtigt blev den 20-årige rytter assisteret af læger, som fik ham til at bevæge tæer og fingre.

Da han også kunne se, høre og svare på spørgsmål, gik det op for ham, at det nok skulle gå.

Godt to måneder efter forstår han stadig ikke, hvad styrtet skyldtes. På forhånd vidste han, at det pågældende sving kunne være farligt, men det er, som om han blev ramt af én ting: lammelse.

»Da vi kom til svinget, kunne jeg mærke en smule panik. Jeg kan stadig ikke forklare de præcist. Det var en underlig følelse, som om jeg lige pludselig var lammet. Alt frøs dér, og jeg var ikke herre over min cykel længere,« siger Remco Evenepoel.

Det var tæt på at gå grueligt galt for belgieren.

Faktisk fik han et bækkenbrud inden for en millimeter fra en nerve. Var den blevet ramt, skulle han have tilbragt sin fremtid i en kørestol. Det fortæller han i dokumentaren 'Jeg er Remco,' som tv-kanalen VTM har lavet.

Belgieren fortæller også om det skrækkelige styrt, skaderne og den efterfølgende genoptræning i en video, som han har lagt op på sin Instagram-profil.