EM 1992-helten Kim Vilfort er fortsat meget engageret i kampen mod kræft, efter han for 28 år siden mistede sin datter Line til leukæmi.

Det fortæller han i et interview i Go' aften Danmark i forbindelse med 'Knæk Cancer'.

Vilforts datter, Line, fik leukæmi i en alder af fem år i 1991. Siden udviklede sygdommen sig, og midt under EM i 1992 måtte Vilfort forlade landsholdslejren i Sverige inden kampen mod Frankrig på grund af datterens sygdom.

Vilfort vendte efterfølgende retur til landsholdet og scorede i EM-finalen mod Tyskland. Blot seks uger senere døde Line.

Derfor er den tidligere landsholdsspiller fortsat yderst engageret i sagen blandt andet sammen med Marianne Benzon, der var en af sygeplejerskerne, da Vilforts datter var indlagt.

I dag er hun direktør for Børnecancerfonden. Og hun og Kim Vilfort har stadig kontakt, mens de også sammen samler penge ind til det gode formål.

Og netop personalet er en vigtig del af behandlingen, fortæller Vilfort.

»De betyder selvfølgelig meget. Der var ikke så mange andre at spørge ind til eller snakke med. De har en viden om, hvad der foregår. Det ved man ikke så meget om selv. Som jeg husker det, var det meget de samme, der var der, hvilket også gav en form for tryghed og hverdagsagtighed,« siger han.

EM 1992 i Sverige. Danmark vs. Tyskland, her Kim Vilfort. NORDFOTO
EM 1992 i Sverige. Danmark vs. Tyskland, her Kim Vilfort. NORDFOTO Foto: JENS NØRGAARD LARSEN
Vis mere

Ifølge ham var de største udfordringer i de perioder, hvor Line var indlagt.

»Nogle gange var man indlagt i nogle få timer, nogle gange var man indlagt med overnatning i forhold til behandlingerne. Det var dér, hvor den ene af os (Vilfort og konen Minna, red.) skulle overnatte derinde, mens den anden var derhjemme med vores søn, at det var sværest,« siger han.

Og selv om det efterhånden er 28 år siden, at Line gik bort, fylder hun stadig meget i Vilfort og familiens bevidsthed.

»Det er det samme. Men måske efterhånden på en anden måde. Intet er glemt.«

Kim Vilfort stoppede på landsholdet i 1996, inden han stoppede karrieren helt to år senere. Han er i dag talentchef i Brøndby.

Vilforts tragedie er blandt andet blevet portrætteret i filmen 'Sommeren '92' fra 2015.