Det har været nogle turbulente dage for den nu tidligere overborgmester i København Frank Jensen.

Dagen efter sit farvel til dansk politik er det nemlig nu officielt, at han også mister sin formandspost i selskabet bag den danske Tour de France-start i 2022.

Det siger Claus Schøsler, der er sekretariatschef i Grand Depart Copenhagen Denmark, til DR Sporten.

»Han kan ikke fortsætte som formand. Ifølge vores vedtægter er det Københavns overborgmester, der er formand for bestyrelsen. Så når der bliver udpeget en ny overborgmester, er det ham eller hende, som bliver formand for interessentselskabet,« siger han.

Frank Jensen er ikke længere formand for selskabet bag den danske Tour de France-start i 2022. Her ses han til pressemøde sammen med Tour de France-løbsdirektør Christian Prudhomme.
Frank Jensen er ikke længere formand for selskabet bag den danske Tour de France-start i 2022. Her ses han til pressemøde sammen med Tour de France-løbsdirektør Christian Prudhomme. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Claus Schøsler fortæller, at man nu blot afventer den politiske proces for at se, hvem der skal overtage formandskabet i selskabet bag den danske Tour de France-start.

Frank Jensen meddelte mandag sin afgang som overborgmester i København og næstformand i Socialdemokratiet efter en række anklager om krænkelser begået af ham.

Socialdemokraten har været en af frontfigurerne i den danske mission om at få Tour-starten til Danmark og var således også central i forhandlingerne i sommer om at rykke den danske Tour-start fra 2021 til 2022.

Sekretariatschefen for Grand Depart Copenhagen Denmark ønsker ikke at vurdere baggrunden for Frank Jensens afgang, men siger, at det objektivt set er ærgerligt at miste ham på grund af hans store arbejde med at få verdens største cykelløb til landet.

Her pointerer han blandt andet den tidligere overborgmesters store netværk samt personlige relation til Christian Prudhomme, der er løbsdirektør for Tour de France.

De første tre etaper af Tour de France 2022 skal efter planen køres i Danmark fra 1. til 3. juli.