Danske Jonas Vingegaard er på alles læber herhjemme efter den imponerende debut i Tour de France, hvor han sluttede som nummer to og endte på podiet.

Den historiske bedrift er blevet fulgt på tætteste hold af Vingegaards svigermor, Rosa Kildahl, der er kendt fra det populære tv-program 'Den store bagedyst'.

Hun har sammen med sin datter Trine og barnebarnet Frida været i Frankrig, mens Vingegaard har kørt det store resultat hjem.

Og da hun skulle sætte ord på oplevelsen søndag, hvor danskeren blev hyldet i Paris, blev hun rørt.

Rosa Kildahl er svigermor til Jumbo-Visma-rytteren Jonas Vingegaard.
Rosa Kildahl er svigermor til Jumbo-Visma-rytteren Jonas Vingegaard. Foto: Instagram/jonasvingegaard
Vis mere

»Det var stort. I går (søndag, red.) var jo en dag, hvor det ligesom var sikret det hele, så vi kunne bare slappe af og nyde det. Og det var kæmpestort at se ham gå på scenen sammen med Frida. Jeg bliver helt rørt, fordi...,« fortalte Rosa Kildahl i interviewet med 'Go' morgen Danmark', inden stemmen knækkede.

I et interview med B.T. har den stolte svigermor fortalt, hvordan hun har rådet Vingegaard til at tackle den store omvæltning fra at være hjælperytter til kæmpe cykelstjerne.

»Jeg har bare sagt til ham, at han skal nyde det. Tænk sig – det er en kæmpe oplevelse. Og så har jeg sagt, at han skal give den gas – uden at komme til skade,« grinte hun og tilføjede:

»Jeg tror, han tager opmærksomheden som mig. Oppefra og ned. Det er pressen – de er der bare. Pludselig kommer der en anden, der skal hypes. Men han er så jordbunden og jordnær. Han hviler i sig selv. Han er jo bare på arbejde, og han synes, det er fedt at få lov at være med og bare blive udtaget,« lød det i interviewet.