Den radikale borgmester Anna Mee Allerslev ville ekstraordinært lukke Københavns Rådhus for offentligheden i en time for at få plads til sin bryllupsreception.

Den radikale beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev får nu kritik for at have lagt pres på sin forvaltning for at lukke Rådhuset i forbindelse med hendes bryllupsreception, som blev holdt i august måned i år.

Det sker, efter at BT på baggrund af aktindsigts-materiale kan fortælle, at Anna Mee Allerslev i en mailkorrespondance blandt andet spørger, om det mod betaling vil være muligt at lukke Rådhuset af mellem kl. 12 og 13 lørdag den 26. august i et tidsrum, hvor Københavns Rådhus normalt er åbent for offentligheden.

Det gør hun på trods af, at en fuldmægtig i en mail til borgmesteren præciserer, at der ikke kan holdes private arrangementer i åbningstiden.

»Politikere bør være meget påpasselige med at stille spørgsmål og bede om at gradbøje regler, der kan opfattes som særbehandling i forvaltningen, og som almindelige borgere ikke kan få. Embedsværket bør stå fast i de regler, man har lavet, så politikerne ikke bliver begunstiget,« siger Bent Greve professor ved Roskilde Universitet. .

Sagen kommer frem kun tre uger efter, at BT kunne afsløre, at Anna Mee Allerslev i strid med reglerne lånte Københavns Rådhus til sin bryllupsreception. Et lokaleleje til en værdi af mindst 65.000 kroner.

Kort efter valgte Anna Mee Allerslev af egen fri vilje at betale 17.316,25 kroner tilbage for en helt anden fest, nemlig den reception, hun holdt i forbindelse med sin 30 års fødselsdag 15. august 2014. Det skete efter, at BT havde søgt om aktindsigt i udgifterne til arrangementet.

Og i onsdags kunne BT fortælle, at Anna Mee Allerslev fik stillet et festlokale til rådighed af Øens Murerfirma, der har et tæt samarbejde med Anna Mee Allerslevs beskæftigelsesforvaltning.

Til sin bryllupsreception forsøger Anna Mee Allerslev at få adgang til Rådhushallen i åbningstiden, fordi sekretariatet efter en forespørgsel fra Anna Mee Allerslev svarer, at det ikke kan lade sig gøre, at hun benytter rådshuslokalet mellem klokken 12 og 13.

'Der kan ikke holdes private arrangementer i åbningstiden, men du kan evt holde det efter klokken 13,' står der i svaret til Anna Mee Allerslev fra sekretariatet den 23. maj i år.

Og det er et problem for beskæftigelsesborgmesteren, fordi hun på invitationerne har skrevet klokken 12.

Derfor foreslår hun to andre muligheder:

'Er det slet ikke muligt at låne salen klokken 12. Det er ok for os, hvis der er andre den første time,' skriver Anna Mee Allerslev blandt andet, og fortsætter:

'Alternativt kan man så lukke en time før? Evt. mod betaling?'.

'Vi undersøger sagen og arbejder for at finde en løsning,' lyder svaret fra sekretariatet.

»Den kloge adfærd havde været at vente at starte festen til klokken 13, så man undgår, at der sker en begunstigelse af politikeren ved at reglerne gradbøjes,« siger professor Bent Greve.

Efter en korrespondance med Økonomiforvaltningen lander de på en løsning, hvor der sættes snore op, så Anna Mee Allerslevs bryllup kan blive adskilt fra den offentlige adgang til Rådhuset mellem klokken 12 og 13.

Christian Ougaard, der er ekstern lektor i forvaltningsret, mener, at sagen rejser mistanke om, at borgmesteren har fået særbehandling af embedsværket.

»Spørgsmålet er, om alle andre borgere kunne få samme behandling, eller om man har ydet en særlig indsats – i det her tilfælde til en politiker - som andre ikke kunne få. Hvis du eller jeg ringede og spurgte, om vi kunne holde det i åbningstiden – ville vi så få samme behandling?« siger Christian Ougaard, der også er formand for organisationen Transparency International.