Det er et opsigtsvækkende valg, som Viktor Axelsen har taget.

For beslutningen om at rykke teltpælene i Danmark op og i stedet flytte til Dubai har nemlig sendt den danske verdensstjerne ud i et regulært stormvejr herhjemme.

Og derfor bør den 27-årige OL-guldvinder da også være opmærksom på, at beslutningen kan få konsekvenser på sponsorfronten.

Det mener Simon Bastiansen, der er brandingekspert og sponsorrådgiver i Dentsu X.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Der vil da være nogle virksomheder, som nok vil trække sig, men de fleste sponsorer vil også være der om en måned,« siger han til B.T. og tilføjer:

»Han har så meget goodwill, at selv om det her giver nogle ridser i lakken, så skal han nok få sit ry genskabt.«

I den sammenhæng mener Simon Bastiansen, at så længe Viktor Axelsen forbliver en superstjerne i dansk regi, og så længe han er én af verdens bedste, så er bopælen i oliestaten ikke et problem for ham på den lange bane rent sponsormæssigt.

»Virksomheder vil altid købe vindere, som de kan identificere sig med, og de kigger også på mennesket bag, og her er han jo voldsomt populær,« forklarer han og fortsætter:

»Så han skal nok finde sponsorer i fremtiden også. Det er der ingen tvivl om.«

Badmintonstjernens beslutning om at flytte til Dubai falder dog ned i en i forvejen betændt debat om oliestaten, hvor danske virksomheder ofte har berøringsangst.

»Generelt er Dubai en skidt case blandt virksomheder og én af faldgruberne. Det kan være en stor risiko forbundet med det, fordi vi i Vesten har nogle andre værdier og holdninger, end de har. Debatten bliver meget hurtig politisk, og derfor er den svær at navigere i,« siger Simon Bastiansen.

På trods af den massive kritik, som Viktor Axelsen er blevet mødt med efter sin beslutning, tror brandingeksperten dog ikke på, at fynboen ændrer sin beslutning.

Viktor Axelsen og Kenneth Jonassen efter OL-triumfen i Tokyo.
Viktor Axelsen og Kenneth Jonassen efter OL-triumfen i Tokyo. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Det er badminton simpelthen en for lille sport til, lyder det:

»Badminton har ikke samme fankultur som eksempelvis fodbold, der ville kunne presse ham til at ændre sin beslutning.«

Tidligere på ugen kom det frem, at Viktor Axelsen sammen med sin kæreste, Natalia Rohde, og lille datter, Vega, flytter til Dubai for at give sig selv de optimale træningsforhold.

Her skal badmintonspilleren have sin daglige gang på Nad Al Sheba Sports Complex i oliestaten.