Et farvel til Danmark og et goddag til Dubai.

Det er den beslutning, der har fået den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen til at trække overskrifter hele ugen.

For den 27-årige OL-guldvinder har nemlig besluttet sig for at rykke familien til Dubai for at få de optimale træningsforhold.

En beslutning, der dog onsdag resulterede i, at han ikke længere kan blive coachet af sin mangeårige træner Kenneth Jonassen i de individuelle turneringer på World Touren.

Viktor Axelsen og Kenneth Jonassen efter OL-triumfen i Tokyo.
Viktor Axelsen og Kenneth Jonassen efter OL-triumfen i Tokyo. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Og det er en ærgerlig udvikling, mener B.T.s sportskommentator, Søren Paaske.

»Viktor Axelsen får næppe problemer med at finde en ny træner. Som OL-guldvinder vil han være en eftertragtet mand at arbejde sammen med. Men i mine øjne er det en rigtig dårlig nyhed, at samarbejdet med Kenneth Jonassen – delvist – stopper nu,« siger han og tilføjer:

»Jonassen er en meget anerkendt og dygtig træner, som har coachet Axelsen under alle de store triumfer i karrieren, så selvfølgelig er det et stort tab.«

Den danske verdensstjerne kan på grund af Badminton Danmarks regler derfor kun gøre brug af Kenneth Jonassen på sidelinjen, når Axelsen iklæder sig den rød-hvide landsholdstrøje og deltager i eksempelvis EM og VM.

Men ifølge Søren Paaske er det den eneste rigtige løsning.

»Viktor Axelsen ligger, som han har redt. Når han ikke vil være en del af landsholdets træningsmiljø i Brøndby, så er det kun rimeligt, at det får konsekvenser,« forklarer han og fortsætter:

»Han er i sin gode ret til at vælge at flytte til Dubai, selv om vi er mange, der synes, at det er et dårligt signal at sende. Men omvendt har Badminton Danmark også ret til at sætte foden ned og sige stop. Jeg synes faktisk, det klæder forbundet ikke bare at danse efter Axelsens pibe.«

Tidligere på ugen kom det frem, at Viktor Axelsen sammen med sin kæreste, Natalia Rohde, og lille datter, Vega, flytter til Dubai for at give sig selv de optimale træningsforhold.

Her skal badmintonspilleren have sin daglige gang på Nad Al Sheba Sports Complex i oliestaten.