Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han er vant til, at andre spekulerer i hans fremtid.

Siden Christian Eriksen var ungdomsspiller, har han været jaget vildt af Europas storklubber, og sommer efter sommer er han blevet kædet sammen med et skifte til det ene og det andet land.

Og denne sommer er ingen undtagelse. Med to dages mellemrum har to af Spaniens største sportsaviser, først Diario Sport og siden Marca, kædet ham sammen med henholdsvis Barcelona og Real Madrid.

Midtbanekreatøren har altid smilet og talt pænt om de hold, der angiveligt har budt sig til, men nu skal der gøres en ende på spekulationerne.

LÆS OGSÅ Avis rydder forsiden: Christian Eriksen rygtes til gigant-klub

»Jeg gider ikke snakke om rygter og fremtiden,« lyder den kontante kommentar fra Eriksen, da BT forholder ham de spanske skriverier.

Heller ikke, at der i dag (onsdag, red.) er endnu en avis, Marca, som har dig på forsiden?

»Nej!«

LÆS OGSÅ Medie rydder forsiden: Sådan ser Barcelonas Eriksen-plan ud

Det er ikke første gang, at Christian Eriksen bliver rygtet til hverken Real Madrid eller Barcelona. Det er til gengæld første gang, at de to spanske aviser tilsyneladende er så sikre på deres informationer, at de rydder deres respektive forsider.

Ifølge Diario Sport er Christian Eriksen Barcelonas plan B, hvis det ikke lykkes at hente den franske angriber, Antoine Griezmann. Angiveligt skal han være med til at forynge catalanernes midtbane og udfylde hullet efter Andres Iniesta, der denne sommer er stoppet i klubben.

LÆS OGSÅ Landsholdslejren er ikke i tvivl: 'Selvfølgelig har han niveauet til Barcelona!'

I Real Madrid skal Eriksen ifølge Marca også udfylde et stort hul. Kroatiske Luka Modric har i flere sæsoner nu været omdrejningspunktet i Champions League-mestrenes opbyggende spil, men om lidt fylder han 33, og derfor er madrilenerne på udkig efter et yngre alternativ.

Christian Eriksens agent, Martin Schoots, har flere gange, som Eriksen selv, afvist at kommentere rygter, men tidligere på året sagde han dog til BT:

»Når klubber som Real Madrid, Barcelona og Manchester United bliver nævnt, så er det altid et kompliment.«

Christian Eriksen er i år blevet 26 og står sammen med landsholdet overfor et VM, det perfekte udstillingsvindue, hvis man gerne vil imponere de største klubber.

Det er dog ikke noget, der påvirker den danske stjerne, vurderer landstræner Åge Hareide:

»Christian er meget afbalanceret, og jeg tror ikke, at han tænker så meget på det,« siger han.

Hareide er mere bekymret for den forestående familieforøgelse hos familien Eriksen. Christian Eriksens kæreste, Sabrina Kvist Jensen, er gravid med parrets første barn og har termin i disse dage.

»Det er klart, at han har tanker hos hans familie, så vi håber, at der kommer et barn jo før jo bedre.«

»Christian kan lide at spille fodbold, så det er jeg ikke så bekymret for. Det er mere det faktum, at han måske må afsted, når han får beskeden, så det ville være godt at få det overstået,« siger Åge Hareide.

Til det siger Eriksen:

»Jeg har telefonen med. Der er nogen, der holder den, så hvis der sker noget, skal jeg nok høre det. Men når jeg er på banen, kan jeg godt fokusere på andre ting.«

Andre læser også