Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Først FC Barcelona - så Real Madrid.

Christian Eriksen er tilsyneladende en ombejlet herre i de to spanske topklubber, hvor velinformerede medier med indsigt i de top klubber to dage i træk har den danske landsholdsspiller på forsiden.

Tirsdag var det Barcelona-mediet Sport, der proklamerede, at den danske landsholdsstjerne er FC Barcelonas 'plan B', hvis ikke det lykkes at fravriste Atletico Madrid Antoine Griezmann. Læs mere om det her

Onsdag er det Madrid-sportsavisen Marca, der har Eriksen på forsiden.

Her sendes 26-årige Christian Eriksen til FC Barcelonas evige rivaler, Real Madrid. Overskriften lyder '(Eriksen, red.) slutter sig til listen', og historien fra den som regel Real Madrid-velinformerede avis er, at klubben ser Tottenham-danskeren som en potentiel afløser for kroatiske Luka Modric, der til september runder 33 år.

Se forsiden her:

»I Real Madrid er man opmærksom på Modric' store betydning for den hvide klubs seneste successer - med fore Champions League-sejre på fem år. Og i Madrid ser man det ikke som en tilfældighed, at æraen med Zidanes holds europæiske dominans begyndte et år efter, at Modric landede på Bernabeu,« skriver Marca og fortsætter:

»Men tiden indhenter alle. Cristiano (Ronaldo, red.) er fyldt 33,  og Modric når den alder til september. Og selv om klubben er disse herrer uendeligt taknemmelige, er Real Madrid forpligtet til at sørge for en smertefri overgang til tiden efter de to. Og i forhold til Modric er den mest oplagte afløser 26-årige Christian Eirksen, der spiller i Tottenham og på det danske landshold.«

Avisen skriver videre, at udsigten til at spille med om store titler kan være afgørende for et Real-skifte til Eriksen - men Marca understreger også, at Tottenham historisk set er benhårde at forhandle med.

I landsholdslejren i Helsingør var der tirsdag ingen tvivl om, at Eriksen har niveauet til en af Europas største klubber.

»Han har absolut niveauet til det,« sagde Viktor Fischer, der kender Christian Eriksen særdeles godt fra deres fælles tid i Ajax Amsterdam.

»Men jeg tror faktisk ikke, at det er et spørgsmål om, hvorvidt han har niveauet til det. Han ville bare lige skulle vænne sig til at skulle spille for dem, og så var han dér. Gode spillere som Christian tilvænner sig den slags. Så jeg er ikke i tvivl om, at han ville klare sig.«

BT har tirsdag forhold Christian Eriksen rygtet om Barcelonas og Real Madrids interesse, men den danske landsholdsstjerne ønsker ikke at kommentere på historierne.

Ifølge Sport koster Eriksen omkring 100 millioner euro - ca. 750 millioner kroner.