Dødstruslerne, som den danske landsholdsspiller Nicolai Jørgensen har modtaget efter Danmarks VM-exit, har fået Dansk Boldspil-Union til at melde sagen til politiet. Det skriver DBU i et tweet.

»Vores samfund må aldrig acceptere dødstrusler - hverken mod VM-stjerner, politikere eller andre. Det er helt uacceptabelt og uanstændigt. Vi melder sagen til politiet for at få sat en stopper for dette vanvid,« lyder det fra fodboldforbundet på Twitter.

’Fuck dig homo’, ’død over Jørgensen’ og ’du ødelagde alt for Danmark dit svin’ er bare et lille udsnit af de mange tilsvininger, som den uheldige danske landsholdshelt Nicolai Jørgensen har modtaget, efter at han indtog en ærgerlig hovedrolle i Danmarks VM-exit med sin straffesparksafbrænder mod Kroatien.

Foto: CARLOS BARRIA
Vis mere

Kommunikationschef hos DBU Jakob Høyer uddyber til B.T. baggrunden for, at DBU har valgt at gå til politiet med sagen:

»Fodbolden lever af diskussion og debat. Vi synes, det er fantastisk med så stor en interesse fra fans, og vi er med på, at vores fans kan være skuffede og være ærgerlige og have holdninger til, at spillerne gør det godt eller skidt. Det ved spillerne også godt. Men derfra og så til at have dødstrusler og denne type ytringer er der rigtig langt. Det her er langt over stregen. Fuldsændig uacceptabelt. Det er uanstændig og ikke noget, vi kan acceptere på vegne af vores landsholdsspillere.«

Er det ikke bare 'name of the game' nu om dage med den her type tilsvininger på de sociale medier?

»Name of the game er kritik og livlig debat. Det må aldrig være dødstrusler. Det må vi ikke acceptere som fodboldforbund eller som samfund. Hverken for VM-spillere, folketingspolitikere eller andre.«

Har I talt med Nicolai Jørgensen om det?

»Vi har holdt det hos os selv indtil videre. Vi håber, at både Nicolai og de andre spillere holder fri med deres kærester, koner og familier. Jeg er ikke bekendt med andre spillere, der er blevet ramt af det samme. Men det kan jo dukke op,« siger Jakob Høyer.

En skuffet Nicolai Jørgensen efter 1/8 finalen.
En skuffet Nicolai Jørgensen efter 1/8 finalen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

De vrede og svinske kommentarer kan man blandt andet finde i kommentarsporet på Nicolai Jørgensens Instagram-profil, hvilket i aftes fik landsholdsangriberens fodboldspillerkollega Simon Skou Jakobsen fra Silkeborg IF til at reagere på Twitter.

Simon Skou Jakobsens tweet, hvor han tager afstand fra de vrede fans:

Men også på fodboldhjemmesiden bold.dk’s fanfora har det, hvis man skal dømme ud fra et skærmbillede fra hjemmesiden, svømmet over med lignende svinske og hadske kommentarer til landsholdsangriberen.

Her er der blandt andet en bruger, som ganske usympatisk skriver:

»Normalt er jeg ikke meget for, at spillerne modtager dødstrusler fra fans, men i Nicolai Jørgensens tilfælde vil jeg med glæde tillade en undtagelse.«

Dødstrusler på bold.dk's fanforum:

Nicolai Jørgensen var med i tre af Danmarks fire kampe ved VM i Rusland. Han lagde op til Christian Eriksens mål mod Australien, men ramte ellers ikke sit vanlige topniveau i slutrunden. Blandt andet dumpede han i B.T. Sports vurdering af de danske spilleres indsats under VM.

Mod Kroatien brændte Jørgensen Danmarks femte spark i straffesparkskonkurrencen, hvilket betød, at Ivan Rakitic efterfølgende kunne sende det danske landshold ud af VM i 1/8-finalen.

Nicolai Jørgensen brænder straffe under 1/8 finalen mellem Danmark-Kroatien på Nizhny Novgorod Stadium den 1 juli 2018. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Nicolai Jørgensen brænder straffe under 1/8 finalen mellem Danmark-Kroatien på Nizhny Novgorod Stadium den 1 juli 2018. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Efter Danmarks VM-nederlag ønskede den skuffede Feyenoord-angriber ikke at udtale sig til pressen:

»Jeg gider ikke tale i dag,« sagde Jørgensen efter kampen.

Det er blandt andet under dette billede, som Nicolai Jørgensen lagde ud på Instagram før VM, hvor de hadske kommentarer florerer.