Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

’Fuck dig homo’, ’død over Jørgensen’, ’du ødelagde alt for Danmark dit svin’.

Det er bare et lille udsnit af de mange grove tilsvininger, som den uheldige danske landsholdshelt Nicolai Jørgensen har modtaget, efter at han indtog en ærgerlig hovedrolle i Danmarks VM-exit med sin straffesparksafbrænder mod Kroatien.

Det har fået landsholdsangriberens fodboldspillerkollega Simon Skou Jakobsen til at reagere. På Twitter har Silkeborg IF-anføreren lagt et tweet ud, hvor han  langer ud efter de ’kæmpe idioter’, som har kastet deres vrede på Nicolai Jørgensen, som sågar har modtaget dødstrusler.

»Et lille udsnit af kommentarerne til et billede på Nicolai Jørgensens Instagram. Fyldt med idioter. Kæmpe idioter. Øv, hvor er det lavt,« skriver Simon Skou Jakobsen på Twitter i en kommentar fra i aftes, som er blevet delt flittigt.

Nicolai Jørgensen efter sit brændte straffespark mod Kroatien. REUTERS/Carlos Barria
Nicolai Jørgensen efter sit brændte straffespark mod Kroatien. REUTERS/Carlos Barria Foto: CARLOS BARRIA
Vis mere

De vrede og svinske kommentarer kan man blandt andet finde i kommentarsporet på Nicolai Jørgensens Instagram-profil. Men også på fodboldhjemmesiden bold.dk’s fanfora har det, hvis man skal dømme ud fra et skærmbillede fra hjemmesiden, svømmet over med lignende svinske og hadske kommentarer til landsholdsangriberen.

Her er der blandt andet en bruger, som ganske usympatisk skriver:

»Normalt er jeg ikke meget for, at spillerne modtager dødstrusler fra fans, men i Nicolai Jørgensens tilfælde vil jeg med glæde tillade en undtagelse.«

Nicolai Jørgensen misbruger sit straffespark mod Kroatien. REUTERS/Carlos Barria
Nicolai Jørgensen misbruger sit straffespark mod Kroatien. REUTERS/Carlos Barria Foto: CARLOS BARRIA
Vis mere

Simon Skou Jakobsens tweet, som langer ud efter de mange hadske skribenter på de sociale medier, er i skrivende stund blevet delt 42 gange.

Nicolai Jørgensen var med i tre af Danmarks fire kampe ved VM i Rusland. Han lagde op til Christian Eriksens mål mod Australien, men ramte ellers ikke sit vanlige topniveau i slutrunden. Blandt andet dumpede han i B.T. Sports vurdering af de danske spilleres indsats under VM.

Mod Kroatien brændte Jørgensen Danmarks femte spark i straffesparkskonkurrencen, hvilket betød, at Ivan Rakitic efterfølgende kunne sende det danske landshold ud af VM i 1/8-finalen.

Nicolai Jørgensen brænder straffe under 1/8 finalen mellem Danmark-Kroatien på Nizhny Novgorod Stadium den 1 juli 2018. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Nicolai Jørgensen brænder straffe under 1/8 finalen mellem Danmark-Kroatien på Nizhny Novgorod Stadium den 1 juli 2018. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

En skuffet Nicolai Jørgensen efter 1/8 finalen.
En skuffet Nicolai Jørgensen efter 1/8 finalen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Efter kampen ønskede den skuffede Feyenoord-angriber ikke at udtale sig til pressen, da han tilsyneladende var for slået ud til at forholde sig til sit brændte straffespark.

»Jeg gider ikke tale i dag,« sagde Jørgensen efter kampen.

Det er blandt andet under dette billede, som Nicolai Jørgensen lagde ud på Instagram før VM, hvor de hadske kommentarer florerer.

Andre læser også