Hvis du synes, juli har været lidt køligere i år end tidligere, så er det ikke uden grund.
For juli har indtil videre været den koldeste juli siden 1979 med en måling på 22,6 grader som det højeste i denne måned, hvilket betyder, at der endnu ikke har været en sommerdag i juli, da det vil kræve en temperatur på minimum 25 grader.
Ifølge TV 2 Vejret har middeltemperaturen i juli været på blot 13,7 grader, hvilket gør den til en af de tre koldeste i Danmark siden 1874.
Kun juli i 1979 var koldere med en middeltemperatur på 13,6 grader, mens 1898 kunne byde på en temperatur på samme niveau som i år.
DMI har tidligere fortalt til B.T. at der i resten af måneden kan være udsigt til mere sommeragtige temperaturer, hvor man fredag kan komme op at runde 24 grader, mens næste uge vil byde på temperaturer omkring de 20 grader.
Alligevel ser det ud til at dette års syvende måned kan blive den koldeste siden 1993, hvor temperaturen lå på 14,3 grader i middeltemperatur for hele måneden.
Selvom juli tegner til at blive en af de koldere af slagsen i flere år, så er sommeren generelt set varmere end normalt som følge af de varme temperaturer i juni.
Juni blev nemlig to grader varmere end normalt, hvor også sommerens højeste temperatur på 29,2 grader blev målt, hvilket dermed blev den næstvarmeste juni siden 1992.
Hvis man sidder og er lidt træt af de lave temperaturer i juli, så kan man dog glæde sig til et par solrige dage i den kommende weekend.
»Den gode nyhed er, at vi kigger frem mod et par dage, hvor det ser ganske pænt ud,« fortalte vagthavende meteorolog ved DMI Erik Hansen torsdag til B.T.
Både fredag, lørdag og søndag er der udsigt til mere sol og varme, end danskerne har været vant til i første halvdel af juli.
»Der ser det nydeligt ud. Det bliver overvejende tørt og med stigende temperaturer, så vi kommer op på 22-23-24 grader de fleste steder,« oplyste Erik Hansen.