Hvis du savner solen og lidt varmere temperaturer, så er der gode nyheder på vej til dig.

Der venter nemlig 'nydeligt' vejr forude denne weekend. Først skal vi dog lige igennem en dag med meget blandet vejr.

Det fortæller den vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, Erik Hansen, til B.T.

»Det er i den grad en dag med blandet vejr,« forklarer han.

Hvis vi begynder fra de vestlige egne af landet, så er der i øjeblikket forholdsvis mange skyer i Jylland, hvor der kan komme nogle enkelte lette byger. Dog er der masser af sol i Nordjylland.

Når vi bevæger os mere østpå, har de fleste steder en pæn morgen med kig til solen.

»Men der er en forholdsvis kraftig byge i Nordsjælland ved Roskilde Fjord, som driver nedover, og faktisk kan Nordsjælland få de her byger i morgentimerne,« fortæller Erik Hansen.

Ved Bornholm er der i øjeblikket tørt, men det kan en front, der ligger tæt på øen, lave om på, da den kan give noget regn i perioder i løbet af dagen.

»Men i løbet af dagen dør bygerne i Nordsjælland ud, og der kommer lidt opbrud i skyerne i Jylland. Så der kommer sådan set lidt eller nogen sol de fleste steder, men der kan også komme nogle enkelte forholdsvis lette byger i løbet af dagen,« forklarer meteorologen.

Og det bringer os så frem til fredagen, hvor vi har noget bedre vejr i vente.

»Den gode nyhed er, at vi kigger frem mod et par dage, hvor det ser ganske pænt ud,« siger Erik Hansen.

Både fredag, lørdag og først på søndagen bliver med en del mere sol og varme, end vi har været vant til den seneste tid.

»Der ser det nydeligt ud. Det bliver overvejende tørt og med stigende temperaturer, så vi kommer op på 22-23-24 grader de fleste steder,« forklarer den vagthavende meteorolog.

Desværre slutter det allerede igen fra søndag eftermiddag, hvor der kommer en ny koldfront til, som giver faldende temperaturer.

»Men vi får da lige en to-tre dage med fint vejr,« siger Erik Hansen.