Velkommen til en rigtig flot efterårsdag med lun luft og nogen eller en del sol.

Det lyder ikke helt ringe for sådan en onsdag sidst i september, og det er det bestemt heller ikke.

Vagthavende meteorolog hos DMI, Frank Nielsen, lover nemlig »en del sol« til de fleste, og temperaturer mellem 15 og 18 grader.

»Vi kan ikke udelukke, at vi lokalt i Østjylland, på Østfyn eller det nordøstlige Sjælland kommer op på 20 grader,« siger han og tilføjer:

»Det er jo skønt.«

Selvom der ikke bliver de store forskelle på, hvordan onsdagen vil arte sig vejrmæssigt fra region til region, er der dog små variationer fra landsdel til landsdel.

Det viser et kort blik på de fire største byer:

Aalborg
Den nordjyske hovedstad kan forvente 18 grader og en lidt skyet eftermiddag. Dagen begynder dog med sol frem til klokken 13. Meteorologen understreger, at Aalborg får lidt mere vind end de tre øvrige metropoler. Men ellers også en flot dag i Nordens Paris.

Aarhus
Smilets By får al mulig grund til at leve op til sit kælenavn onsdag. For som Frank Nielsen siger:

»Her bliver det ét stort smil i dag med sol og varme.«

Der er stort set ikke en eneste sky på vejrkortet for den østjyske storby denne onsdag.

Odense
Også på Fyn kan man glæde sig over en flot, lun og solrig dag, lover DMI.

»Der kommer lidt højtliggende skyer,« siger Frank Nielsen, men det burde dog ikke være noget, der ødelægger indtrykket af en rigtig flot dag. Op til 19 grader.

København
Sidst – men ikke mindst – når det fine efterårsvejr også til København.

»Det starter lidt sløvt og med en lidt mere sløret himmel, men det ender med at blive en rigtig fin dag med 19 til 20 grader,« siger Frank Nielsen.

Et hurtigt blik på prognoserne for de kommende dage viser dog, at onsdagen er en enlig svale, når det gælder efterårsvejr i den lune, rolige og solrige ende.

Torsdag bliver vi nemlig ramt af et markant vejrskifte med både regn, køligere temperaturer og masser af blæst.

»Det bliver en flot onsdag, men en voldsom torsdag,« understreger Frank Nielsen.

Faktisk har DMI allerede onsdag et varsel om stormende kuling og vindstød af stormstyrke med 25 til 30 meter i sekundet. Det gælder for den nordvestlige del af Jylland fra klokken 15 til 21 torsdag, og fra 18 til midnat for det nordvestlige Sjælland og Nordsjælland.

Men selv om der ikke er varsel for resten af landet, bliver vi alle rusket godt igennem i løbet af torsdagen.

»Mange steder vil der komme hård vind til kuling, og i den nordlige og østlige del af landet får vi vindstød af stormstyrke.

»Det er lang tid siden, vi har haft et ordentlig blæsevejr, så der er mange blade og frugter på træerne. Det bliver der lavet om på torsdag. Det bliver lidt hårdt for naturen,« vurderer Frank Nielsen.

»Det bliver en lidt skidt dag. Eller en lidt spændende dag.«