Drop paraplyen – den flyver alligevel bare væk – men husk regntøjet. Og har du en havetrampolin, et stillads eller et usikkert plankeværk, så er det nu, du skal tage affære.

Sådan lyder det gode råd fra Danmarks Meteorologiske Institut torsdag morgen.

Vi får nemlig en dag med regn, rusk og temmelig meget blæst, hvor ting kan flyve rundt eller vælte.

»Det bliver efterårets første rigtige blæsevejr,« siger vagthavende meteorolog fra DMI Lars Henriksen.

Faktisk opfordrer han alle, der skal over broer eller med en færge, til at holde sig orienteret om vind- og vejrforhold i løbet af dagen.

Det kan nemlig ikke udelukkes, at blæsten kommer til at påvirke trafikken.

DMI har torsdag et varsel om stormende kuling og vindstød af stormstyrke for den vestlige og nordlige del af Jylland, Vest- og Nordsjælland og Bornholm.

»Vinden tager til i løbet af dagen fra vest og nordvest, og mange steder vil der blæse en hård vind til hård kuling med kraftige vindstød, der kan komme op på stormstyrke. Ved vest- og nordvestvendte kyster kan vinden nå op på stormende kuling med vindstød tæt på stærk storm,« siger meteorologen.

Ved Vestkysten gælder varslet allerede fra klokken 14, mens den kraftige blæst rammer Sjælland fra klokken 16 og Bornholm omkring klokken 18.

Men uanset, hvor i landet du befinder dig, får du en blæsende dag, lover Lars Henriksen.

»Det bliver en blæsende og våd dag over hele landet. Så det gælder om at holde på hat og briller og huske regntøjet,« siger han og forklarer, at det hele skyldes et lavtryk, der tager turen nord om Danmark i løbet af dagen.

I første omgang giver lavtrykket en masse vand, men på bagsiden af det – når opklaringen kommer – kommer blæsten også, forklarer han. Det betyder en yderst blæsende eftermiddag, som også kan være med byger.

Også politiet advarer om de mulige konsekvenser af den kraftige blæst..

'Har du fået sikret trampolin og havemøbler? Stilladser og flagstænger med flag, reklamevimpler etc. kan også lide skade, så overvej, om noget skal pilles ned eller sikres. Og hvordan med forteltet på campingvognen. … er det stormsikret?' lyder det i et tweet fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Selvom om vi alle får vind i håret, så er det altså visse regionale forskelle på, hvor kraftigt vi vil opleve det, forklarer den vagthavende meteorolog.

København
Københavnerne får en blæsende dag, men det bliver ikke den stormende kuling, som de nordvestlige del af landet kan se frem til. Det kan regne mellem klokken 14 og 18, men så kommer opklaringen med et kig til solen.

Aalborg
Nordens Paris bliver torsdag nogle af dem, der får det mest blæsende. Her melder DMI både om meget vind og kraftige vindstød. Dagen begynder grå og våd, men omkring aftensmadstid kan solen kigge frem.

Aarhus og Odense
»Når det gælder Aarhus og Odense, er det lidt det samme billede som i København. De får ikke stormende kuling, men her bliver det også en meget blæsende dag,« siger Lars Henriksen.

Og hvis vinterdepressionen banker på, mens du sidder med stearinlys og Netflix og kigger ud på træer, der svajer og regnen, der vælter ned, så fortvivl ikke:

Weekenden tegner nemlig til at blive fin og flot og måske med helt op til 20 grader.