En voldsom skovbrand brød søndag ud ved foden af den sydafrikanske by Cape Towns vartegn, Taffelbjerget.

Branden har desuden bredt sig til universitetet i Cape Town, UCT, hvor flammerne har fortæret flere bygninger samt et bibliotek med sjældne bøger.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Hundredvis af studerende er blevet evakueret fra stedet, og myndighederne har også opfordret indbyggere og turister i området til at søge væk.

Foto: MIKE HUTCHINGS
Vis mere

Skovbranden opstod på skråningerne af 'Table Mountain National Park' og bredte sig meget hurtigt til universitetet, hvor biblioteket også blev hærget af flammer.

Over 120 brandmænd og fem helikoptere, der kaster vand over området, er sat ind for at slukke branden.

Cape Towns borgmester, Dan Plato, oplyser ifølge Ritzau, at mindst to brandmænd bliver behandlet for brandsår på et hospital i byen.

Der er ikke rapporteret om nogen dødsfald i forbindelse med den omfattende brand.

Foto: RODGER BOSCH
Vis mere

Universitetet er rangeret blandt de bedste i Afrika – og det ligger meget tæt på det sted, hvor branden opstod.

Charlotte Powell, som er talskvinde for Cape Towns katastrofehåndtering, har fortalt, at beboerne i den populære forstad Rondesbosch skal være klar til at lade sig evakuere i tilfælde af, at det bliver værre.

»Lige nu overvåges situationen, og vores personale vil gå fra dør til dør for at informere om den nuværende situation,« sagde hun søndag aften.

Myndighederne formoder, at branden kan være forårsaget af et bål, som en hjemløs person har tændt. Lav luftfugtighed og et tørt landskab betyder, at flammerne spreder sig hurtigt.