'Vi er taknemmelige for den støtte, hans kongelige højhed har givet os gennem de seneste 15 år.'

Udtalelsen fra det verdensberømte symfoniorkester er pæn og sober, men indholdet er ikke til at tage fejl af:

The Royal Philharmonic Orchestra fyrer prins Andrew som protektor.

Ulykkerne vælter ned over den skandaleramte prins efter hans meget omtalte interview med BBC sidste weekend.

Prins Andrews er en af de mange fremtrædende personer, der er kommet i problemer på grund af sit venskab med Jeffrey Epstein. Arkivfoto
Prins Andrews er en af de mange fremtrædende personer, der er kommet i problemer på grund af sit venskab med Jeffrey Epstein. Arkivfoto Foto: TOBY MELVILLE
Vis mere

Her sad han - i bedste sendetid - og fortalte sine landsmænd om sit kontroversielle venskab med den pædofilmistænkte og rufferidømte amerikanske rigmand, Jeffrey Epstein.

Samtidig svarede han nødtvunget på nærgående spørgsmål om sit sexliv og afviste kategorisk, at han havde haft sex med Epsteins påståede sexslave, Virginia Roberts.

Roberts har flere gange - og vedholdende - beskrevet, at hun i en alder af blot 17 år ved tre forskellige lejligheder blev tvunget til at have sex med prinsen.

Flere vidner bekræfter, at den unge kvinde og prinsen opholdt sig på Epsteins fly og private ø på samme tid. De to er også fotograferet sammen.

Prinsen afviste dog, at han nogensinde havde mødt Virginia Roberts.

Eller, som han valgte at udtrykke det:

»Jeg har ingen erindring om, at jeg nogensinde har mødt denne kvinde.«

Interviewet sendte chokbølger gennem Storbritannien. Kritikere langede ud efter prinsen for ikke at lægge afstand nok til Epstein og mente ikke, at han udtrykte tilstrækkelig med empati for rigmandens ofre.

Virginia Giuffre hævder, at hun blev tvunget til at have sex med prins Andrew tre gange mellem 2001 og 2002.
Virginia Giuffre hævder, at hun blev tvunget til at have sex med prins Andrew tre gange mellem 2001 og 2002. Foto: ALBA VIGARAY
Vis mere

Der gik da heller ikke lang tid, før interviewet fik konsekvenser.

Onsdag blev prins Andrew presset til at trække sig fra alle sine officielle pligter, og siden har flere store virksomheder og en række af hans projektioner lagt afstand til prinsen.

Britiske medier spekulerer i, at det i virkeligheden er en rasende storebror, prins Charles, der har overtalt Dronningen til at fyre Andrew.

Forklaringen udadtil går dog på, at prinsen har valgt at trække sig, og at han er parat til at samarbejde med politiet i efterforskningen af sagen.

Dronning Elizabeth mellem sin ældste søn, prins Charles og yndlingssønnen prins Andrew. (Arkivfoto)
Dronning Elizabeth mellem sin ældste søn, prins Charles og yndlingssønnen prins Andrew. (Arkivfoto) Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Vis mere

Nu er han så heller ikke protektor for Royal Philharmonic Orchestra længere.

Det verdensberømte orkester har valgt at afbryde samarbejdet med prinsen efter, at han onsdag trak sig fra alle officielle pligter 'på ubestemt tid.'

Det meddeler orkesteret i en skriftlig udtalelse fredag eftermiddag.

'Som følge af hertugen af Yorks meddelelse om, at han trækker sig fra det offentlige liv, har ledende repræsentanter for the Royal Philharmonic Orchestra holdt møde med prins Andrews kontor torsdag eftermiddag. På et efterfølgende bestyrelsesmøde blev det besluttet, at orkesteret bryder med protektoren med øjeblikkelig virkning,' hedder det i udtalelsen.

Det verdensberømte orkester kendes især fra BBC's promenadekoncerter. (Arkivfoto)
Det verdensberømte orkester kendes især fra BBC's promenadekoncerter. (Arkivfoto) Foto: Grzegorz Michalowski
Vis mere

The Royal Philharmonic Orchestra i London er et af verdens bedste og mest prestigefyldte symfoniorkestre.

Danske tv-seere kender dem nok især fra de legendariske promenadekoncerter på BBC.

Jeffrey Epstein var anklaget for menneskehandel og seksuelle overgreb på adskillige mindreårige piger.

I august tog han sit eget liv i en fængselscelle i New York, hvor han sad og ventede på at komme for retten i en sag, der kunne have givet ham helt op til 45 års fængsel.