»No. Never.«

Svaret kom prompte, mens han blev ved med at ryste på hovedet.

Lørdag aften stod den 59-årige prins Andrew frem på britisk tv og afviste pure, at han havde haft et seksuelt forhold til en ung kvinde, som nu er kendt som den afdøde amerikanske milliardær Epsteins 'sexslave'.

»Jeg har ingen erindring om at have mødt denne kvinde, nogensinde overhovedet,« lød det fra prinsen.

Epstein havde mange indflydelsesrige venner. En af de mest prominente var prins Andrews.
Epstein havde mange indflydelsesrige venner. En af de mest prominente var prins Andrews.
Vis mere

Mon ikke Bill Clintons ikoniske 'I did not have sexual relations with that woman' dukkede op i erindringen hos enkelte ældre seere, da de lørdag aften så en bleg og alvorstung prins Andrew tone frem på britisk tv i bedste sendetid?

På samme måde som præsidenten, da han kom med den nu legendariske kategoriske afvisning af den romantiske forbindelse med praktikanten Monica Lewinsky, måtte prinsen lide den tort at svare på ydmygende, private spørgsmål om sit sexliv.

Og præcis som Clinton nægtede prins Andrew ethvert kendskab til 'this lady', som han – ifølge hende – skulle have haft sex med adskillige gange, da hun blot var en stor teenager.

De seneste måneder er dronning Elizabeths næstyngste søn blevet mere og mere belastet af skandalen om den amerikanske milliardær Jeffrey Epstein, som var anklaget for adskillige overgreb på mindreårige piger og for at have stået bag en omfattende pædofiliring.

Epstein tog sit eget liv i en fængselscelle på Manhattan i august, mens han ventede på, at hans sag kom for retten, men skandalen ruller stadig.

Finansmanden var nemlig gode venner med en række prominente mænd – heriblandt den britiske prins Andrew.

Hovedvidnet i sagen mod Epstein er den nu 36-årige Virginia Roberts (som siden har giftet sig til efternavnet Giuffre). Bedre kendt som Epsteins unge sexslave. Hun har under ed forklaret, at hun flere gange blev tvunget til at havde sex med prinsen.

Overgrebene skulle have fundet sted mellem 2001 og 2002 i både London, New York og på Epsteins ø. Dengang var Virginia Roberts bare 17 år.

Virginia Giuffre hævder, at hun blev tvunget til at have sex med prins Andrew tre gange mellem 2001 og 2002.
Virginia Giuffre hævder, at hun blev tvunget til at have sex med prins Andrew tre gange mellem 2001 og 2002. Foto: ALBA VIGARAY
Vis mere

Avisoverskrifterne de seneste måneder må uden tvivl have fået dronning Elizabeth til at stramme den velkendte britiske overlæbe en ekstra gang og givet prinsen søvnløse nætter.

Lørdag tog han så det usædvanlige skridt at stille op til interview med BBC om anklagerne.

Beskyldninger, som prinsen altså på det kraftigste benægtede.

»Det er aldrig sket. Jeg kan absolut kategorisk sige dig, at det aldrig er sket,« sagde prinsen til BBC-journalisten Emily Maitlis.

Prins Andrews navn er dukket op i sammenhæng med Jeffrey Epstein. Prinsen beskyldes for at have gramset på en ung kvindes bryster. Arkivfoto
Prins Andrews navn er dukket op i sammenhæng med Jeffrey Epstein. Prinsen beskyldes for at have gramset på en ung kvindes bryster. Arkivfoto Foto: BEN STANSALL
Vis mere

Selv om prinsen ikke kan huske den unge kvinde, blev de to dengang fotograferet sammen. På billedet havde prinsen sågar en arm om livet på den letpåklædte pige. Prins Andrew mere end antydede i interviewet, at billedet er forfalsket.

»Jeg kan se, at det er mit ansigt, men det er ikke sikkert, at det er min arm, der ligger om ... hvad er det ... hendes hofte,« forklarede han.

Og ikke nok med det. Prinsen gav også en anden grund til, at det ikke kan være ham, Virginia Roberts husker. Hun beskriver nemlig en mand, som svedte så meget, at hun måtte gå i bad efter at have danset med ham.

»Der er et lille problem med det med at svede, for jeg har en underlig lidelse, der gør, at jeg ikke kan svede, eller ikke kunne svede på det tidspunkt,« sagde prinsen.

Epstein sad i Manhattan Correctional Center og var anklaget for menneskehandel og overgreb mod adskillige mindreårige piger. Han blev 10. august fundet død.
Epstein sad i Manhattan Correctional Center og var anklaget for menneskehandel og overgreb mod adskillige mindreårige piger. Han blev 10. august fundet død. Foto: HANDOUT
Vis mere

Han tilføjede, at det var en lidelse, han pådrog sig under Falklandskrigen, hvor han i en periode havde for meget adrenalin i kroppen. Derfor var han i mange år ikke i stand til at svede.

Derudover fremlagde han et alibi for en af de datoer, Virginia Roberts hævder, han skulle have været samme med hende.

Forklaringen fra prinsen lyder kort fortalt, at han var på en pizzarestaurant med sin datter den dag, hvor et af overgrebene skulle have fundet sted. Noget, han tydeligt husker, da det 'ikke var normalt for mig at gøre'.

Selv om han indrømmer, at han fløj på Epsteins privatfly, boede på milliardærvennens private ø og besøgte ham i hans hjem i New York og på Palm Beach, fastholder prinsen, at han aldrig så rigmanden gøre noget forkert eller udsætte andre for noget grænseoverskridende.

Prins Andrews er en af de mange fremtrædende personer, der er kommet i problemer på grund af sit venskab med Jeffrey Epstein. Arkivfoto
Prins Andrews er en af de mange fremtrædende personer, der er kommet i problemer på grund af sit venskab med Jeffrey Epstein. Arkivfoto Foto: TOBY MELVILLE
Vis mere

Han fortryder bitterligt, at han ikke brød med Epstein, umiddelbart efter at rigmanden i 2008 indgik et forlig i en sag om prostitution af en pige under 18 år. Dengang fik finansmanden en fængselsdom på 13 måneder.

Men selv efter dommen overnattede prins Andrew hos Epstein i New York.

»Jeg boede hos ham, og det er den del af det, jeg slår mig selv i hovedet over hver eneste dag,« udskyldte prins Andrew i interviewet med BBC og tilføjede:

»For det er ikke noget, der er passende for et medlem af kongefamilien, og vi forsøger at opretholde de højeste standarder, og det levede jeg ikke op til. Så enkelt er det.«