Familier landet over booker i denne tid skiferien til den kommende vinter. Det bliver kun nemmere at vælge et skiresort. Der bliver nemlig færre og færre skisteder at vælge imellem.

Skisportstedet La Sambuy ved det kendte bjerg Mont Blanc i Frankrig lukker. Det er ikke længere profitabelt at drive skisportsstedet, efter pisterne kun havde sne i fire uger sidste vinter.

- Før havde vi sne praktisk talt fra den første december til den 30. marts, siger La Sambuys borgmester Jacques Dalex til CNN.

Det følger en tendens, hvor flere skisportssteder kommer til at lukke de kommende år. 53% af skiresorts i Europa har stor risiko for at mangle sne, hvis global opvarmning fortsætter til over to grader ifølge en rapport i det videnskabelige tidsskrift Nature Climate Change.

I rejseselskabet Sunweb er man for nuværende ikke bekymret for den kommende vintersæson.

- Vi regner ikke med, at vores skisportssteder kommer til at få problemer denne sæson, siger kommerciel chef i Sunweb Jan Lockhart, som regner med, at en vis procent af skisportssteder vil lukke inden for de næste 10 år.

Sidste år begyndte skisæsonen i de franske alper sent. Helt ind i januar måned manglede der så meget sne, at pisterne ikke kunne åbne.

Nyd skiferien, så længe det varer.