Siden lavinen af miskrediterende historier om finansmanden Jeffrey Epstein begyndte at rulle, har britiske Prins Andrew gemt sig væk på slottet Balmoral i Skotland.

Hertugen af York er belastet af pædofilianklager mod Epstein, men nu tager prinsen bladet fra munden og tager afstand fra sin tidligere ven.

Prinsen lader således offentligheden vide, at han er 'rystet' over sexanklagerne mod Epstein i et øjensynligt forsøg på at distancere sig selv fra den 66-årige milliardær.

'Hertugen af York er rystet over de nylige rapporter om Jeffrey Epsteins påståede forbrydelser,' lyder det i en erklæring fra Buckingham Palace.

Prins Andrews navn er dukket op i sammenhæng med Jeffrey Epstein. Prinsen beskyldes for at have gramset på en ung kvindes bryster. Arkivfoto
Prins Andrews navn er dukket op i sammenhæng med Jeffrey Epstein. Prinsen beskyldes for at have gramset på en ung kvindes bryster. Arkivfoto Foto: TOBY MELVILLE
Vis mere

Prins Andrew, der er søn af dronning Elizabeth og prins Philip, kommenterer også beskyldningerne om, at han selv skulle have forgrebet sig på en eller flere af de piger, Epstein ifølge anklagerne stillede til rådighed gennem den påståede pædofilring.

'Hans Kongelige Højhed beklager udnyttelsen af ethvert menneske, og forslaget om, at han ville tolerere, deltage i eller tilskynde til sådan en adfærd, er afskyelig,' lyder det.

Det 59-årige medlem af den britiske kongefamilie blev på ny inddraget i Epsteins skandalesager, da nye retsdokumenter nåede amerikanske medier i forrige uge.

Af sagsakter fremgår nemlig en opsigtsvækkende beskyldning mod prinsen. En ung, navngiven kvinde, Johanna Sjoberg, fortæller i et vidneudsagn, at prinsen skal have befamlet hendes bryster tilbage i 2001 under et besøg i Jeffrey Epsteins hjem på Manhattan i New York.

Jeffrey Epstein var under anklage for menneskehandel og overgreb mod adskillige mindreårige piger. Arkivfoto
Jeffrey Epstein var under anklage for menneskehandel og overgreb mod adskillige mindreårige piger. Arkivfoto Foto: JASON SZENES
Vis mere

Beskrivelsen af prinsens befamling af den dengang unge pige kommer efter, at han i 2015 måtte lægge ryg til sex-beskyldninger fra et hovedvidne i sagen mod Epstein, Virginia Giuffre.

Hun påstod dengang, at hun under tvang fra Epstein havde haft sex med hertugen af York, hvilket Buckingham Palace tog kraftigt afstand fra.

Jeffrey Epstein blev i starten af juli varetægtsfængslet, da han var anklaget for at have etableret et pædofilinetværk, hvor han handlede og misbrugte mindreårige. Det gjorde han angiveligt i perioden 2002 til 2005.

Den 66-årige begik selvmord i sin celle lørdag den 10. august.