I årtier stod hun ved Keith Ranieres side, når han brændemærkede kvinder og holdt dem som slaver.

Lauren Salzman fulgte enhver af hans ordrer. Uddelte straffe. Og hvervede kvinder til at have sex med NXIVM-kultlederen. Onsdag blev det afgjort, at hun slipper for en tur bag tremmer. Også selvom hun har tilstået det hele.

Hun risikerede egentlig en fængselsstraf på mellem syv og ni år for at have drevet organiseret kriminalitet i samarbejde med Keith Raniere.

Manden, der sidste år modtog en straf på 120 års fængsel for sex trafficking, økonomisk kriminalitet og andre skæmmende forhold.

Lauren Salzman fotograferet onsdag.
Lauren Salzman fotograferet onsdag. Foto: BRENDAN MCDERMID
Vis mere

Resultatet af Lauren Salzmans retssag hænger uløseligt sammen med hendes rolle i Keith Ranieres retssag.

Igennem fire dage som vidne gav hun nemlig i 2019 en uvurderlig indsigt i, hvordan Keith Raniere i årevis formåede at udnytte andre mennesker.

Netop hendes detaljerede vidneudsagn resulterede i, at anklagemyndigheden anmodede dommer Nicholas G. Garaufis om at give hende en mildere straf.

»I kraft af sit tætte og årtier lange forhold til Keith Raniere har Lauren Salzman en omfangsrig viden om Ranieres måde at styre sin kriminelle aktivitet.«

»Omfanget af Lauren Salzmans samarbejde og betydningen af hendes bistand har været ekstraordinær,« lød det i en note fra anklagemyndigheden til dommeren.

Og dommeren lyttede.

»Den tiltalte hjalp Keith Raniere med at implementere nogle af de mest forskruede, manipulerende og forkastelige planer.«

»Men hun var også selv et offer for Keith Raniere og hans moralske fordærv,« fastslog dommer Nicholas G. Garaufis således onsdag.

Politiets foto af Keith Raniere.
Politiets foto af Keith Raniere. Foto: US Government, Eastern District of NY
Vis mere

Han idømte den 44-årige kvinde fem års betinget fængsel og 300 timers samfundstjeneste.

Under retssagen undskyldte Lauren Salzman for sine handlinger. Undskyldte, fordi hun havde såret mennesker, hun havde holdt af, og overtalt dem til at blive en del af kulten.

»Jeg har ikke nok tårer til at vise, hvor ked af det jeg er, hvor meget jeg skammer mig, og hvor meget jeg fortryder min tid med Keith Raniere og min del i hans handlinger.«

»Jeg kan ikke forestille mig den smerte, krænkelse og de varige følelsesmæssige mén, som ofrene har oplevet.«

Dette tegn fik de udvalgte kvinder brændt ind i deres hud. Vender man det 90 grader, kan man se Keith Ranieres initialer.
Dette tegn fik de udvalgte kvinder brændt ind i deres hud. Vender man det 90 grader, kan man se Keith Ranieres initialer. Foto: Bevismateriale fra retssagen
Vis mere

Også Lauren Salzmans mor er involveret i sagen. Hun har ligesom sin datter tilstået at have været involveret i kriminalitet forbundet med NXIVM –  udtales Nexium.

Faktisk var det Nancy Salzman, der i sin tid fik datteren med. Noget, hun inderligt fortryder:

»Af alle de beklagelige ting, jeg har gjort med Keith og NXIVM, er det min største sorg. Jeg er skyld i, at min datter nu er for retten,« har hun tidligere udtalt.

6. september skal hun selv for retten i sagen.