Det sendte chokbølger gennem USA, da en forslået teenagedreng onsdag bad en bilist om hjælp. For drengen sagde, han hed Timmothy Pitzen.

Og det er navnet på en dreng, der for lige under otte år siden var forsvundet sporløst. Nu har politiet taget en DNA-prøve af den mystiske teenager.

Den viser, at han ikke er identisk med Timmothy Pitzen, som ingen har set, siden hans mor tog sit eget liv i 2011, skriver AP.

Politiet slog ellers øjnene op, da de hørte den historie, den tynde teenagedreng med blå mærker i ansigtet havde fortalt den tilfældige bilist, han stoppede.

Seks-årige Timmothy Pitzen.
Seks-årige Timmothy Pitzen. Foto: missingkids.org
Vis mere

»Han gik hen til min bil og sagde: 'Kan du hjælpe mig? Jeg vil bare gerne hjem. Vær sød at hjælpe mig',« siger bilisten om sit møde med drengen i et boligkvarter i Newport i delstaten Kentucky.

Bilisten ringede til alarmcentralen, og overfor politiet kunne drengen lidt senere fortælle, at han hed Timmothy Pitzen - og var stukket af fra sine to kidnappere. Han fortalte endda, at han var 14 år gammel - præcis den alder Timmothy Pitzen ville have i dag.

Det fik historien til at rulle. Var en af USA's mest gådefulde forsvindingssager løst?

Drengen, den pludselig dukkede op i Kentucky onsdag, var umiddelbart det første spor, som politiet havde haft at gå efter i sagen om den forsvundne Timmothy Pitzen.

Men desværre var det et falsk spor.

Timmothy Pitzen var seks år gammel, da han sidst blev set i maj 2011, efter hans mor - Amy Fry-Pitzen - havde hentet ham i skole og taget ham med på en spontan ferietur de følgende to dage.

Moderen, der angiveligt kæmpede med en depression, ringede ifølge CNN flere gange til familiemedlemmer og forklarede, at de begge havde det fint. Ingen var derfor bekymrede.

Senere blev moderen fundet død på et motelværelse i Rockford, Illinois. Hun havde taget sit eget liv. Sønnen var ingen steder at se. Til gengæld lå der en seddel ved siden af liget.

Sådan formodes Timmothy Pitzen at se ud som ældre.
Sådan formodes Timmothy Pitzen at se ud som ældre. Foto: missingkids.org
Vis mere

På sedlen havde Amy Fry-Pitzen skrevet, at Timmothy var i sikkerhed hos folk, der elskede og holdt af ham.

Ingen vidste dog, hvem de personer var, og drengens far og resten af familien har siden desperat forsøgt at finde ud af, hvad der blev hans skæbne - og finde ham i live.

Igennem årene har der været flere meldinger om, at Timmothy Pitzen er blevet set, men ingen af dem har vist sig at være sande.

Myndighederne har ikke oplyst identiteten på den mystiske dreng, som stoppede bilisten i Newport.