Hvem der bare kunne spise mad lavet af en kok, hvis restaurant har hele to michelinstjerner. Det kan en gruppe hjemløse belgiere hver torsdag.

Til hverdag er han kok på en af Belgiens ældste og mest prestigefyldte restauranter, Comme Chez Soi. Men den er blevet tvunget til at lukke på grund af den verdensomspændende coronakrise.

Nu gør Lionel Rigolet, hvad masser af andre kokke gør - de laver mad til de hjemløse.

Hans superflotte retter kostede i restauranten op til 2.000 kroner. Men han begyndte at kokkerere for cirka 100 af de trængende fra sit eget køkken hver torsdag, siden Belgien blev lukket ned den 18. marts.

Lionel Rigolet deler hver torsdag ud af den mad, han har lavet i sit eget køkken.
Lionel Rigolet deler hver torsdag ud af den mad, han har lavet i sit eget køkken. JOHANNA GERON

Mens restaurantens køkken er lukket, laver kokken fra den tostjernede restaurant spaghetti bolognese til folket. Det skriver Reuters.

»Hvis jeg kan sprede glæden ved min profession til de hjemløse, så gør jeg det med glæde,« siger han.

Hans kone, Laurence Wynants, der er manager i restauranten Comme Chez Soi, er lige så meget med på vognen.

»Vi følte, at jeg også kunne gøre noget. Vi tænker alle sammen på de hospitalsarbejdere og de, som er syge, men der er også tale om dem, som sover i gaderne,« siger Wynants.

Lionel Rigolet er i færd med at lave spagetti bolognese til de hjemløse i Bruxelles.
Lionel Rigolet er i færd med at lave spagetti bolognese til de hjemløse i Bruxelles. JOHANNA GERON

Hendes bedstefar grundlagde restauranten i 1926.