Den amerikanske milliardær og mediemogul Sumner Redstone er afgået ved døden i en alder af 97 år.

Ved sin død ejede Redstone aktiemajoriteten i både Viacom og CBS, og hans anslåede formue er på 4,9 milliarder dollar, hvilket svarer til 31 milliarder kroner.

Det skriver CNBC.

Ifølge mediet grundlagde han sin formue, da han overtog familiens drive in-biografkæde og forvandlede den til en milliardvirksomhed.

Som ejer af nogle af verdens største medieselskaber var han i realiteten ejer af kendte kanaler som MTV, Comedy Central og Nickelodeon, skriver CNBC.

Han var tæt på at miste livet i 1979, da han som 55-årig blev fanget i en hotelbrand i Boston på hotellet Copley Plaza.

Han fik tredjegradsforbrændinger på 45 procent af kroppen og gennemgik i de efterfølgende år utallige operationer, hvor dele af kroppens uskadte hud blev tranplanteret over på den brændte del af kroppen.

Ifølge CNBC var han kendt som en skrupelløs og modig forretningsmand, der flere gange satte hele formuen på spil, når han opkøbte nye firmaer. Han er også kendt som en særdeles excentrisk og konfliktsøgende person, skriver mediet.

Det viste sig blandt andet i 2015, hvor en 42 år yngre ekskæreste sagsøgte ham i en sag, der truede familiens arvinge. Han vandt sagen og afviste i hele forløbet at kalde hende andet end 'fucking bitch'.

I de sidste par år af sit liv gik det kraftigt tilbage for både hans fysiske og psykiske helbred, og han fik voldsomme problemer med at tale.

Ifølge Wall Street Journal blev han derfor udstyret med en iPad med tre genvejsknapper, der kunne sige de tre vigtigste ord for ham: 'Ja', 'nej' og 'fuck dig'.

Han efetrlader sig en søn og en datter.