Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Der er tidligt tirsdag morgen sket en stor eksplosion i et lejlighedskompleks i Annedal i det centrale Göteborg.

Mellem 20 og 25 personer er kørt på hospitalet, mens flere folk er blevet evakueret fra bygningen på grund af meget røg.

Det skriver VG.

Eksplosionen skete omkring klokken 05 i den fem etager høje bygning og forårsagede brand. Tre trappeopgange er fyldt med røg, og det samme er garagen og flere lejligheder.

Foto: JONAS DAGSON/TT/Ritzau Scanpix
Vis mere

Redningstjenesten har 40-50 mand på stedet, og til SVT Väst fortæller Jon Pile fra redningstjenesten, at 'flere hundrede er blevet evakueret'.

»Folk er også hoppet ud af vinduer og har firet sig ned i gården,« forklarer han.

En beboer siger ifølge Ritzau til det svenske nyhedsbureau TT, at flere har firet sig ned fra deres lejligheder ved hjælp af sammenbundne lagner.

Den svenske avis Expressen oplyser, at fem personer er kørt til sygehuset med ambulance, mens 18 andre er kørt dertil med bus for at blive tjekket. Ifølge Aftonbladet er tre kvinder i alderen mellem 60 og 80 år kommet alvorligt til skade. Tre andre er kommet lettere til skade.

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT/Ritzau Scanpix
Vis mere

Expressen har også talt med en af beboerne i ejendommen ved navn Kristoffer. Han blev vækket af sin kæreste, der fortalte, at bygningen rystede:

»Så gik jeg ud på altanen, og der var sort røg. Hele vores trappeopgang var også fyldt med røg. Så jeg tænkte, at vi måtte væk derfra, og vi tog håndklæder over hovedet,« siger Kristoffer til det svenske medie.

Det vides endnu ikke, hvad der eksploderede.

Ifølge Aftonbladet er mere end ti enheder fra redningstjenesten er på plads ved ejendommen, ligesom der også er ambulancer og en redningshelikopter til stede.

»Vi har en kæmpe indsats, der foregår lige nu. En redningsoperation er i gang i et risikabelt og røgfyldt miljø,« forklarer Lotta Molander til Aftonbladet.

B.T. følger sagen.

Andre læser også