Først delte den amerikanske præsident videoen af manden i golfbilen, der kørte forbi en gruppe demonstranter med knyttet, løftet næve.

»White power,« råbte manden, der med Donald Trumps deling nåede ud til millioner og atter millioner af mennesker.

Siden valgte Donald Trump at slette sit tweet. Men balladen var indtruffet.

En amerikansk præsident havde lige delt et åbenlyst racistisk optrin. Og han havde endda sagt 'tak'.

Videoen blev optaget i forbindelse med en pro-Trump-begivenhed i et område kendt som 'The Villages' i det nordvestlige Orlando, Florida.

Området er hovedsageligt beboet af pensionister. Og manden i golfbilen var tydeligt en Trump-støtte med 'Trump 2020'- og 'America First'-skilte i forruden.

Donald Trump retweetede en profil med navnet 'Fifty Shades of Whey', som havde slået videoen af manden i golfbilen med den knyttede næve op.

I teksten skrev Trump:

Et screendump af det nu slettede tweet fra Donald Trump.
Et screendump af det nu slettede tweet fra Donald Trump.
Vis mere

'Mange tak til de fantastiske folk i The Villages. De radikale venstreorienterede gør ingenting. Demokrater vil falde til efteråret. Korrupte Joe (Biden, red.) er færdig. Vi ses snart!!!'

Forargelsen var stor. Ikke kun blandt Trumps modstandere.

Det eneste sorte republikanske medlem af Senatet, Tim Scott, blev efterfølgende interviewet på CNN, hvor han tog kraftig afstand fra præsidentens tweet.

»Der er ikke nogen tvivl om, at han ikke skulle have tweetet det, og han bør bare slette det igen,« sagde Tim Scott, der også kaldte Trumps tweet for 'provokerende'.

»Vi skal sige, at det ikke er okay. Og det er det, jeg gør lige nu,« sagde Scott.

Ikke længe efter blev netop det Donald Trump-tweet slettet.

Og hans stab måtte ud i en omgang brandslukning:

»Præsidenten hørte ikke, hvad der blev ytret i videoen. Præsidenten så en masse entusiasme fra hans støtter. Hverken præsidenten eller hans stab eller jeg vil gøre noget som helst for at støtte hvidt overherredømme,« sagde Judd Deere, talsmand fra Det Hvide Hus efterfølgende.

Som nævnt blev Donald Trumps tweet taget ned igen efter at have mødt massiv kritik.

Men nogle hurtige Twitter-brugere havde nået at optage videoen, inden den blev slettet af præsidenten.

Derfor kan man se den i tweetet her i artiklen.

Om det var en fejl eller med fuldt overlæg, at præsident Trump delte åbenlyst racistisk materiale på sin Twitter-profil med 82 millioner følgere, står ikke klart.

Men det er langt fra første gang, præsidenten har flirtet med det yderste højre i USA.

Blandt andet har præsidenten for nyligt fået slettet 88 opslag på Facebook, hvor blandt andet en omvendt rød trekant fremgik.

Den trekant minder en hel del om dem, som politiske fanger i Nazitysklands koncentrationslejre blev tvunget til at gå med.

Det kan man læse meget mere om her.