Præsident Donald Trump er desperat og misbruger sin magt. Det mener USA's kommende vicepræsident, Kamala Harris.

Udmeldingen kommer, efter at Trump angiveligt har bedt delstaten Georgias indenrigsminister, Brad Raffensperger, om at 'finde' flere stemmer i hans favør.

»Trumps handlinger afslører, hvor desperat han er,« siger Harris under en begivenhed i byen Savannah i Georgia søndag aften lokal tid.

Ved begivenheden i delstaten fører Harris valgkampagne på vegne af to demokrater, der kæmper om Georgias senatspladser.

Kamala Harris er ikke imponeret af Donald Trump.
Kamala Harris er ikke imponeret af Donald Trump. Foto: Mark Makela
Vis mere

Harris kalder videre Trumps forsøg på at omgøre efterårets valgresultat i Georgia for 'skamløst, kraftigt magtmisbrug'.

Også den republikanske kongresrepræsentant Adam Kinzinger reagerer kraftigt på avisen Washington Posts afsløringer i form af en lækket telefonsamtale mellem Trump og Raffensperger.

'Det er fuldstændig afskyeligt. Ethvert kongresmedlem, der overvejer at modsætte sig valgresultatet, kan ikke gøre det med god samvittighed i lyset af det her,' skriver Kinzinger på Twitter.

Republikaneren Paul Ryan, der er tidligere formand for Repræsentanternes Hus, var også hård i retorikken:

»Det er svært at forestille sig en mere antidemokratisk og antikonservativ handling end en føderal indgriben i forsøget på at ændre resultatet af et statscertificeret valget og fratage millioner af amerikanere deres rettigheder,« lyder det fra ham.

Søndag aften dansk tid offentliggjorde Washington Post et klip fra en timelang samtale mellem Trump og Raffensperger.

Under samtalen forsøgte Trump ifølge avisen både at smigre, bønfalde og true sin partifælle Raffensperger til at omgøre valgresultatet.

»Folk i Georgia er vrede, folk i landet er vrede,« sagde Trump på den optagelse, Washington Post er kommet i besiddelse af:

»Og der er ikke noget i vejen med at sige, at du ved, øh, at du har regnet på det igen,« lød det fra præsidenten, der samtidig beder ham om at finde 11.780 stemmer, så Trump kan vinde præsidentvalget i delstaten.

Her kan du høre lydfilen: