Øverst: Chokerende videoer fra Manchester Arena: Først hører de braget - så bryder panikken ud

I dagene efter terrorangrebet i Manchester Arena sidste år, blev den hjemløse mand Chris Parker hyldet som en helt, efter han forklarede, at han havde kæmpet sig adgang til koncertarenaen for at hjælpe de mange tilskadekomne. Nu viser det sig, at han i virkeligheden lavede noget ganske andet.

Den dag i maj sidste år havde britiske Chris Parker som så mange andre aftener sat sig til rette foran den store arena for at bede om penge fra de mange mennesker, der forlod koncerten med sangerinden Ariana Grande.

Men da der pludselig lød en eksplosion, blev han 'slået i gulvet'. Efter han kom til sig selv - forholdsvis uskadt - løb han hen mod de kvæstede for at hjælpe i stedet for at flygte fra stedet.

»Jeg hørte et brag og så et splitsekund senere et hvidt lysblink. Så kom der røg, og jeg hørte skrig,« forklarede en grådkvalt Chris Parker efterfølgende om sine oplevelser af angrebet til nyhedsbureauet AP.

»Den (eksplosionen, red.) væltede mig omkuld. Så rejste jeg mig, og i stedet for at løbe væk, så løb jeg instinktivt tilbage for at hjælpe.«

Efterfølgende blev han hyldet som værende en helt for at have handlet så uselvisk.

Nu viser det sig, at sandheden er en ganske anden. Det skriver BBC.

I stedet for at hjælpe de tilskadekomne personer efter eksplosionen gik 33-årige Chris Parker i stedet på jagt i deres ejendele efter ting, han kunne stjæle. På overvågningsbilleder fra stedet kan man se, hvordan den hjemløse mand vandrede mellem de sårede. Han blev ved med at vende tilbage til en ældre kvinde, hvis barnebørn lå døden nær tæt ved, før han til sidst lænede sig ind over hende og tog hendes håndtaske, som han fiskede en pung ud af.

Få timer senere brugte Chris Parker angiveligt kvindens kreditkort til at købe mad på en lokal fastfood-restaurant.

Siden kom politiet på sporet af den sande historie, og tirsdag skulle retssagen mod ham gå i gang. Den blev dog udsat, da han ikke mødte op, men politiet fandt ham senere på loftet i et hus, hvor han havde forsøgt at gemme sig.

Læs også: Populær tv-vært forsvandt fra skærmen for fire år siden: I dag lever hun et helt andet liv

Da retssagen efterfølgende kunne begynde, kom det frem, at den hjemløse mand har modtaget flere dødstrusler, efter det blev kendt, hvad han havde gjort. I retten erkendte han to tilfælde af tyveri, og at han havde brugt et kreditkort, som han havde stjålet fra en taske, skriver BBC. Han nægtede dog at have forsøgt at stjæle en jakke og en anden taske, ligesom han nægtede at have benyttet den sårede kvindes kreditkortoplysninger i dagene efter.

Sagens anklager, Louise Brandon, forklarede, at den tiltalte mand ydede 'begrænset hjælp' til de sårede personer, men udnyttede muligheden til at stjæle fra dem.

I dagene efter terrorangrebet, som kostede 22 mennesker livet og sårede 59, førte hyldesten af Chris Parker til, at der blev oprettet en indsamling til ham for at hjælpe ham væk fra livet på gaden. Mere end 400.000 kroner blev samlet ind.

Pengene nåede dog aldrig at blive doneret til ham, før sandheden kom frem, og en talsmand for indsamlingen oplyser ifølge BBC, at pengene vil blive betalt tilbage til dem, der donerede.

Chris Parker skal sidde varetægtsfængslet, indtil dommen falder den 30. januar.