I tv-klippet herover viser Trine Panum Kjeldsen nogle af sine allerførste malerier.

Hun var et kendt ansigt som vært på blandt andet TV 2-nyhederne og Station 2 Efterlyst, men for fire år siden forsvandt Trine Panum Kjeldsen fra skærmen. Onsdag aften vendte hun for en stund tilbage og fortalte om sit helt nye liv i Go' Aften Danmark.

I interviewet med sin tidligere kollega Michèle Bellaiche fortalte Trine Panum Kjeldsen, at hun 'var spændt og nervøs, men heldigvis fuldstændig afklaret', da hun efter to års grundige overvejelser tog modet til sig og troppede op på chefens kontor i efteråret 2014. For at sige op efter 18 år på TV 2. Og forfølge sin livsdrøm om at blive kunstmaler. Hun havde på det tidspunkt været på orlov fra jobbet på TV 2 siden starten af 2014 for at prøve sig af som kunstmaler.

Nu har Trine Panum Kjeldsen realiseret sin livsdrøm i en sådan grad, at hun i dag har sit eget galleri og lever af at sælge og udstille sine malerier.

Trine Panum Kjeldsen fotograferet i sit galleri i Bagsværd.
Trine Panum Kjeldsen fotograferet i sit galleri i Bagsværd. Foto: Christian Liliendahl
Vis mere

Trine Panum Kjeldsen vidste, at kunstverdenen var en svær branche at komme ind i og havde forberedt sig grundigt, før hun turde tage springet. Hun havde lagt penge til side, talt med mange venner og bekendte om sin drøm og lavet lister med fordele og ulemper før, hun var klar til at opgive sit gode job på TV 2 og den økonomiske sikkerhed, der fulgte med.

»Jeg var rigtig glad for at være på TV 2 og de programmer, jeg lavede, så jeg vidste, at hvis jeg skulle lave det her spring, var det fordi jeg ville kunsten. Og hvorfor gjorde jeg det? Fordi jeg ikke kunne undvære det,« siger Trine Panum Kjeldsen til Go' Aften Danmark.

Selvom Trine Panum Kjeldsen, som er søster til den professionelle golfspiller Søren Kjeldsen, især i starten følte, at hun som et kendt ansigt fra tv skulle bevise ekstra for at blive lukket ind i varmen af gallerierne, kom hun igennem nåleøjet. Selv mener den tidligere tv-vært, at det i høj grad skyldes, at hun med det samme åbnede sit eget galleri i Bagsværd og på den måde slap for at leve af andres nåde.

Snart skal Trine Panum Kjeldsen udstille sine værker på den anerkendte kunstmesse Art Herning, der afholdes i slutningen af januar.

Også på det personlige plan nyder Trine Panum Kjeldsen godt af, at hun for snart fire år siden tog modet til sig og besluttede sig for at udleve sin drøm.

»Jeg er mere glad. Jeg er blevet en bedre kone, siger min mand. Jeg er også blevet en sjovere mor. Så det har ført så meget godt med sig, at turde,« siger hun til Go' Aften Danmark.

Trine Panum Kjeldsen lever i dag af at male. Her ses hun i sit galleri i Bagsværd.
Trine Panum Kjeldsen lever i dag af at male. Her ses hun i sit galleri i Bagsværd. Foto: Christian Liliendahl
Vis mere